De Meergronden stuurt vier meisjes van school

ALMERE • Ma 27 juni 2016 | 21:52 • Maandag 27 juni 2016 | 21:52
Scholengemeenschap De Meergronden in Almere stuurt na een grote vechtpartij vier van de zes betrokken vmbo-leerlingen van school. Dat zegt een woordvoerder van De Meergronden. Het gaat om vier meisjes. De twee andere leerlingen uit de tweede klas zijn geschorst. Bovendien doet de school aangifte van mishandeling bij de politie. 

De politie doet onderzoek
De politie is samen met het Openbaar Ministerie in gesprek met scholengemeenschap De Meergronden over de gefilmde vechtpartij op die school, afgelopen donderdag. De politie praat niet alleen met de school, maar ook met betrokkenen.

Waarom werd er gevochten? 
De politie wil helder krijgen wat de achtergronden van de knokpartij tussen zes leerlingen zijn. Of er voorafgaande aan de knokpartij al ruzie was tussen leerlingen kan de politie nog niet zeggen. 

Filmpje op internet
Het filmpje van de vechtpartij staat op meerdere websites. Te zien is hoe een leerling een klasgenoot te lijf gaat met een stoel.Wat volgt is een vechtpartij in de klas met in het midden de docent die zich geen raad weet. De leerlingen slaan minutenlang erop los. Medeleerlingen juichen en filmen. De docent probeert de leerlingen te kalmeren, maar loopt uiteindelijk weg.

Wat zijn de gevolgen van de vechtpartij?
De ouders van de leerlingen hebben een brief gekregen. Daarin staat dat de schoolleiding het gedrag onacceptabel vindt. De schoolleiding wil dat het filmpje van internet wordt gehaald, om de leerlingen te beschermen. De Meergronden zegt inmiddels contact te hebben gehad met Dumpert.nl en Facebook.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (55)

 • Antoinet

    Za 19 november 2016 Zaterdag 19 november 2016

  Mijn moeder was een thuisblijf moeder en raad eens mijn broer was altijd aan het vechten op school. En het was niet eens in Almere. Dus als je uit een tweeverdieners gezin komt zegt het niets over de opvoedkwaliteiten van ouders. Houd eens op met stigmatiseren zowel over ouders of waar iemand woont. Ik werk zelf in Almere (woon er niet) werk met kinderen uit alle lagen van de bevolking. Over het algemeen gewone kinderen net als de rest van Nederland.

  reageer
 • Anton

    Vr 1 juli 2016 Vrijdag 1 juli 2016

  Mijn kinderen hebben op de Meergronden gezeten. Zij hebben een beperking ( Autisme). Ik heb echt wel het gevoel gehad dat de VMBO, het afvoerputje is. Drukke klassen, vechtende, schreeuwende kinderen. Kinderen met ernstige gedragsproblemen. Mentoren en leerkrachten weten zich geen raad. Op de markt is het rustiger dan in een gewone VMBO klas op de Meergronden. Ik zie dat ouders veel te weinig of veel te laat op de hoogte worden gebracht over de problemen die hun kinderen veroorzaken. Ouders moeten meer op hun verantwoordelijkheid worden gewezen. Ouders laten de opvoeding aan de straat en het onderwijs over. In het basisonderwijs weten de leerkrachten zeer zeker, welke leerlingen problemen hebben. Zij kunnen veel sneller aan de bel trekken.

  reageer
 • Kitty

    Wo 29 juni 2016 Woensdag 29 juni 2016

  "De docent die zich geen raad weet". Me dunkt: die mág ook helemaal niets, dus wat kan hij überhaupt doen; want als de goede man ook maar met 1 vinger een leerling aanraakt, dan is gelijk de hele wereld tegen hem. Het is een omgekeerde wereld en ik ben blij dat er harde maatregelen zijn getroffen tegen de vechtende dames.

  reageer
 • ros

    Wo 29 juni 2016 Woensdag 29 juni 2016

  Waar zijn de regels van vroeger? Wij spraken de leerkracht aan als meneer of meester! Nu is het gewoon bij voornaam! Maar wat zou Den Haag daar aan gaan veranderen, helemaal niets! Mijn mening breng ze eerst respect naar elkaar bij en dan pas verder leren, wil je niet dan maar in een opvoedkamp of zo. Word het alleen maar beter van.

  reageer
 • Zon

    Wo 29 juni 2016 Woensdag 29 juni 2016

  Ik lees heel veel over "de docent trad niet op, en zei alleen maar stoppen." Tegenwoordig mag/kan een docent niet sterk optreden want dan staat ie de week erna voor de rechtbank ter verantwoording.!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Moon

    Wo 29 juni 2016 Woensdag 29 juni 2016

  De leerkracht trad nou ook niet echt daadkrachtig op, aanpakken en niet zachtjes stoppen zeggen. Daarnaast sprak ik vorig naar een leerkracht in de trein die zijn leerlingen niet aansprak op luid praten. Dat heb ik gedaan die leerkracht zei heeft geen zin ze luisteren toch niet. Daar begint het ontsporen al. Daarnaast zijn ouders we erg lief tegen kinderen. Echt optreden zie ik zelden door ouders . Dus daar begint het al daarna op school geen duidelijkheid ik zeg de bezem erdoor.

  reageer
 • Kees

    Wo 29 juni 2016 Woensdag 29 juni 2016

  Tegenwoordig zitten de ouders liever achter Facebook of achter WhatsApp of achter een mobiele telefoontje dan optreden en opvoeden.

 • marian

    Wo 29 juni 2016 Woensdag 29 juni 2016

  wat een opmerking VMBO leerlingen zijn het afvoerputje mijn dochters hebben ook vmbo gedaan en die zijn heus niet anders opgevoed als degene die havo of vwo kunnen

  reageer
 • henk buijs

    Wo 29 juni 2016 Woensdag 29 juni 2016

  de leraar moet gewoon een alarm knop hebben of een app op zijn fone Ik ken inderdaad concierges die zo goed zijn in hun vak die drukken dit gelijk de kop in

  reageer
 • Betrokkene

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Ouders doen hun best om hun kinderen zo goed mogelijk op te voeden. Maar op een gegeven moment moet je je kinderen los laten. Je kan namelijk niet hun handje vast blijven houden. Je geeft ze vertrouwen en hoopt dat ze de juiste beslissingen nemen. Het is wel heel makkelijk om gelijk te gaan oordelen over de opvoeding. Mensen praten teveel over wat ze zien! Maar weten helemaal niks. Dit is een opstapeling geweest van allerlei incidenten en dit keer liep het uit de hand. Misschien had de school ook eerder kunnen ingrijpen maar ze gaven geen gehoor aan de signalen. Hoop dat de meergronden ook nog wat doet me de jongens die erbij betrokken zijn geweest.

  reageer
 • Drontenaar

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Ieder juist opgevoed kind weet dat er grenzen zijn. En in verhouding tot welke leeftijd deze kinderen hebben gaan ze nogal genadeloos tegen elkaar tekeer. Dan zou ik niet gaan beginnen over je kind loslaten zodra die 13 jaar oud is hahahha. Gewoon fatsoen aanleren die kinderen. Verdiend iemand een flinke tik omdat diegene jou erg beledigt of pest, deel die dan vooral goed en hard uit! En laat het daar dan bij en vermijd de opvoeding die leid tot dit soort ongeleide projectielen.

 • Bart

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Vaak maken ouders hun kinderen een verwijt van de slechte opvoeding die zij hun hebben gegeven.

  reageer
 • Ikke

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Waarom niet de hulp van de concierges ingeroepen? Twee bomen van kerels.

  reageer
 • Peter

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  En wanneer en hoe had die leerkracht dat moeten doen?

 • nicodewit

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Een ouderwets pak op de billen moet weer terug komen in Nederland! Sinds die opvoeders van tegenwoordig het voor het zeggen hebben worden kinderen steeds agressiever. Een keer een paar uurtje wat moeilijk zitten voor al die kids daar zal helpen. Dat hielp vroeger ook.

  reageer
 • CM van Everdingen

    Ma 4 juli 2016 Maandag 4 juli 2016

  'Vroeger' ging het er soms net zo erg aan toe als tegenwoordig weleens gebeurt. Echter, dit werd niet gefilmd (er waren immers geen smart-mobieltjes). Het werd dus niet grootscheeps in de media gebracht.

 • marijke

    Wo 29 juni 2016 Woensdag 29 juni 2016

  Nico, Ik kreeg vroeger regelmatig voor mijn billen en ik ben er niet slechter van geworden. Het is nu inderdaad zo dat kinderen dat niet meer krijgen en toch agressief zijn. Blijkbaar is het dus niet zo dat een opvoedend pak rammel tot agressie leidt. Slaan moet alleen niet de norm worden, maar wel een middel voor als het hoognodig is. In dit geval lijkt me dat wel nodig. Hoewel dat meisje in die lichte spijkerbroek volgens mij juist probeert te helpen. Die zou dan weer geen straf hebben verdiend.

 • Annelies

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Mensen praten en praten zonder de feiten te weten. Niks allochtoon, niks heropvoeding. Het zijn jonge tieners die door social media vooral denken dat het zo goed is om een ruzie op te lossen. De situatie begon met 2, daarna kwamen er meer in alleen maar om te helpen en of op te komen voor de ander. Het is een veels te uitdehandgelopen situatie. dus niet onnozele dingen denken zonder dat je de feiten weet.

  reageer
 • Smiro Omar

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Ik hoop dan wel dat de school niet dezelfde fout maakt. Alleen vier van de zes meisjes van school verwijderen is niet correct en ook niet rechtvaardig. Alle zes de meisjes waren betrokken bij de vechtpartij. Dus alle zes van school. Doe de school dat niet dan roept dit niet alleen veel vragen maar laat ook duidelijk zien dat de school discrimineert en onderscheid maakt. Dit zal een heel lange staart hebben. Of geen een of alle meisjes van school. Laat de inspectie en justitie maar een onderzoek doen. Maar dat de school een paar beschermt en anderen laat vallen omdat deze anders zijn is puur discriminatie.

  reageer
 • Patty

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Wie weet hebben vier zich al eerder misdragen en die twee anderen niet? Er zijn legio redenen te bedenken waarom een onderscheid wel aan de orde kan zijn... Jammer dat er meteen wordt geroepen dat het discriminatie is terwijl niemand weet welke vier meisjes van school gestuurd zijn...

 • frank

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Het is duidelijk dat een paar van die meiden juist probeert om de vechters uit elkaar te halen. Die worden nu ook gezien als tuig. Nee, blijven zitten op je stoel en toe kijken hoe iemand wordt afgetuigd, was dat beter geweest ?Dan was het commentaar ook niet van de lucht geweest. Mensen, oordeel toch niet zo snel svp.

  reageer
 • Rob

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  VMBO leerlingen, het is al erg genoeg te moeten constateren dat veel van deze jongeren niet sporen en het afvoerputje zijn van onze maatschappij. Het filmen, juichen en aansporen zegt al genoeg. Nog erger is te constateren dat deze jongeren geen enkele opvoeding hebben genoten of dat er enige sprake is van normen en waarden die hoogst noodzakelijk zijn in onze maatschappij. In de 1e plaats zijn de ouders 100% verantwoordelijk wat er in dit zoveelste voorbeeld heeft afgespeeld, ten 2e het kan niet zo zijn in dit voorbeeld dat het erbij blijft deze 4 jongeren van school te sturen, mijn inzien moeten deze jongelui en velen anderen een heropvoeding krijgen uiteraard voor 100% voor rekening van die zelfde ouders. Het kan niet zijn dat de maatschappij voor de kosten gaat opdraaien. Daarnaast moeten ook de ouders van dit soort van kroost onder verplicht toezicht uiteraard ook voor eigen rekening wat mij betreft.

  reageer
 • Ikbenik

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Tuurlijk laten wel lekker gaan generaliseren en ALLE vmbo leerlingen en hun ouders over 1 kam scheren. Alsof de opleiding bepaalt wat voor opvoeding ze krijgen. Wij zijn zelf hbo en onze kinderen doen vmbo. Dus?? Zijn ze daarom per definitie slecht en zijn wij slechte ouders omdat we vmbo kinderen hebben?. Dit is echt de grootste kolder die iemand kan uitlramenuitkramen.

 • Nanka

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Wij wonen al meer dan 38 jaar hier in Almere en vinden het HEERLIJK wonen! Oordeel pas als je er zelf woont ' meneer' Rob.

  reageer
 • Rob

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Ik ben echt heel erg blij voor u dat u er met veel plezier woont en neem aan dat u dan in het goede gedeelte woont van Almere. Veel andere mensen denken er toch echt heel anders over gegeven al het negatieve nieuws over Almere dat het landelijke nieuws haalt.

 • Enna

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Het begon met jij te zeggen tegen u. Piet te zeggen tegen je leraar. Herkansen en nog eens mogen herkansen, afschaffen dienstplicht, niet meer naar huis hoeven komen als de lantaarns aan gaan. Mogen schrijven en beledigen wie en wat je ook maar wil of het nou in de 2e kamer is of op school, maakt niet uit. Niet aan oorzaken werken maar iedereen de gevolgen laten oplossen. Niet meer roken in de kroeg maar wel blowen in de coffeeshop.Dit is de historie en daar is niets aan gelogen. En wat wordt de toekomst als we deze lijn voortzetten? Terrorisme en vernielzucht, aanrandingen en geweldplegingen en de " normale burger" die zich verschanst in zijn eigen huis/bunker. Zover is het (nog)niet maar met dit pappen en nathouden beleid gaan we daar wel naartoe. ik wens u veel kinderen en kleinkinderen toe.

  reageer
 • Rob

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Ik zou het niet beter kunnen verwoorden, ik hoop echt dat ook de ouders van dit soort van randdebielen hiervan eens serieus rekenschap nemen waarmee hun kroost mee bezig is tenminste als ze het zelf nog niet doorhebben.

 • Pzaal

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Vooral die rug schopper. Hopelijk sturen ze die ook van school.

  reageer
 • Job

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  U zegt het. Het verbaasd mij dat hij niet van school gestuurd is.

 • Pascal

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Zorg dan ook even dat Lelystad binnen die muur komt te liggen ;-)

  reageer
 • Ikke

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Juist op school houden veel laten nablijven en samen de rest van jet jaar alles schoonmaken en prullenbakken legen enz

  reageer
 • Ger

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Welke school wil deze leerlingen. Meergronden gewoon houden.

  reageer
 • .\/\/.

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Ben toch wel benieuwd waar dit over ging trouwens.

  reageer
 • Jond

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  De school wil het van internet af hebben en wat doet OF? Nog ff gauw plaatsen, dat filmpje..... (Erg bedenkelijk)

  reageer
 • Rik

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  De omroep is toch geen verlengstuk van de school.

 • Jeroen

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Weet je wat bedenkelijk is, iemand aanvallen met een stoel, of iemand in de rug trappen..

 • G

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Schandalig dat dit gebeurt !! Het gaat van kwaad tot erger!!! Aanpkken deze jongelui !!

  reageer
 • Bart

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Opvliegende mensen hebben vaak een slechte landing.

  reageer
 • Cor

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Je hoort niet veel anders,pesten,vechten en mishandelen,dat gebeurd op heel veel scholen,als ze dit niet grondig aanpakken is het eind Zoek. Schandalig,

  reageer
 • kalknagel

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Paupers!! Man man man....

  reageer
 • Stephanie

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Dit is waar de leraren van tegenwoordig mee te maken hebben. Grote mond, vechtpartijen. Mijn dochter zit op de Meergronden en is blij dat ze niet meer op KBL zit. Fijn dat ze geschorst zijn maar ouders van deze kinderen pak je kind aan. Als dit gedrag thuis geen consequenties heeft wat ben je dan voor ouder. Eentje die verwacht dat je kind wordt opgevoed door school? Waar zijn hun normen en waarden? Ik heb het hele filmpje gezien. Het lijken wel losgeslagen beesten. En voor die jongen die dat meisje een trap in haar rug geeft wat een lafaard ben je.

  reageer
 • Frenky

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Niemand die begint over ouders? Dat het daar begint... Slecht hoor.

  reageer
 • M

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Omroep flevoland... dan falen jullie ook. De leraren willen het filmpje van internet halen, waarom plaatsen jullie dan dit bericht? :)

  reageer
 • Piet

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Nieuws is nieuws. Als je in het nieuws bent heb je niet het recht om jezelf weer uit dat nieuws te verwijderen. Dat heet vrije nieuwsgaring en dat werkt nou eenmaal zo in een democratie.

 • Verbaasd

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Waarom delen jullie hem dan ook?? Stelletje pannenkoeken

  reageer
 • RR

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Op school ISG Arcus te Lelystad zijn soortgelijke situaties waardoor veel leerlingen achterstand oplopen. De leiding aldaar is onvoldoende capabel om PSA-beleid uit te voeren. Sommige leerlingen vallen, door 't niet ingrijpen en langdurige blootstelling aan allerlei spanningen, van Atheneum terug naar MAVO- niveau.

  reageer
 • .\/\/.

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Filmpje dateert van vorige week woensdag, inmiddels meer dan 600.000 keer gezien....oud nieuws. Next!

  reageer
 • Rob

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Wat is nu het nieuws? Dat het op internet staat of dat er op een school gevochten wordt? Mogelijk dat de aanleiding nog nieuwswaarde bevat....

  reageer
 • Rob

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Misschien toch een grote muur om Almere heen bouwen, was er afgelopen weekend nog in een bepaalde wijk en waande mij ergens aan de andere kant van de wereld, zou er nog niet voor niets willen wonen er wordt teveel gedoogd mijn inziens

  reageer
 • Debora

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Goh, je doet het voorkomen dat dit soort dingen alleen in Almere gebeuren? Mmmm, er wonen heel veel mensen in Almere die dit soort gedrag ook veroordelen en zich gedragen. En als je hier niet wilt wonen, dat is jouw zaak. Ben het een beetje zat dat zoveel mensen zo negatief over Almere praten, net of de rest van Nederland beter is, not!

 • .\/\/.

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Ja, een muur bouwen zal wel helpen.

 • michael

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Gras is bij jou zeker groener ??

 • Serge

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Wauw. Op de bal hoor redactie. Dit filmpje staat echt al meer dan 24 uur online. Bovenop het nieuws in de regio.

  reageer
 • jo jo

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Leraren zouden wat mij betreft zo'n pieper moeten dragen. Gast weet zich totaal geen raad. Heel beschamend dit. Snotapen.

  reageer
 • Pieter

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Ik kan mij die tijd nog herinneren dat er iemand voor de klas stond met gezag en orde handhaafde. Als je je niet aan de regels hield dan werd hier wat van gezegd of kreeg je een tik met de lat of je kreeg een spons naar je hoofd. Gelukkig heb ik hiervan geleerd en heb respect voor deze leraren nog steeds.

  reageer
 • Opa70++

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Helemaal mee eens, en als je thuis kwam stond mijn vader klaar met de knuppel of leren riem klaar om je nog eens duidelijk te maken dat je naar school gaat om te leren en niet om te klieren. Ik ben nog steeds blij dat ik met desipline ben groot gebracht!!!

 • .\/\/.

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Dat is heel fijn voor je. Gefeliciteerd.

 • Bromsnor

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Klaarblijkelijk voelt de omroep zich niet aangesproken door het verzoek het filmpje niet verder te verspreiden.

  reageer
 • Antje Ha

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Het is meer getrek waarbij een aantal personen probeert de vechters uit elkaar te halen.

  reageer
 • Jan

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Veel respect voor deze leraar die probeert dit gasten een beetje opvoeding bij te brengen die ze zo te zien van huis uit niet krijgen.

  reageer
 • joost

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Respect voor die leraar die rustig blijft. En deze kinderen kan je niks kwalijk nemen. Zij groeien op bij een kansarme generatie als ouders die hen dit gedrag indirect leert. Recht van de sterkste en poep aan alles. Je ziet het overal terug. Er is voor de mensheid nog eeen hele hoop te leren. Maar nogmaals respect voor onderwijzers, politie en dergelijke instanties. En ouders van de vechtende kinderen.. word niet boos maar ga eens diep nadenken en leer u kind het goede !

  reageer
 • ron

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  tja een typisch meiden dingetje ... en dom gedrag om je er vooral mee te bemoeien. en waar zien we dat idem; juist blanke mensen in diverse parlementen in diverse landen. en leuk overal herhalen die filmpjes viral heet dat tegenwoordig. (ik noem dat dom niet nadenkend kopiëren... wie voed wie nu op ? ze zien het juist net zo vaak bij volwassenen tegenwoordig. ik denk niet dat dit iets te maken heeft met slecht opvoeden van ouders (uitzonderingen daargelaten) want reken maar dat de meeste kids als ze dit thuis horen er flink van langs krijgen. in reacties zie ik over "daders" maar in het filmpje kan je niet zien wie de aanstichtster is. misschien dus maar 1 den dan door het groepseffect gaan er steeds meer meedoen. de ene om ze uit elkaar te halen en de andere om lekker mee te doen. die ene jongen deed wel heel laf door een trap of duw in de rug te geven en dan snel weg te rennen. (maar ja die zal wel minder slim zijn en het allemaal niet zo best begrijpen vrees ik)

  reageer
 • michael

    Ma 27 juni 2016 Maandag 27 juni 2016

  vechtpartij, eerder een harentrekkende kleuter/peuters filmpje. De kleuters hebben de toekomst !!

  reageer
 • Jan

    Ma 27 juni 2016 Maandag 27 juni 2016

  Moet ik dit soort tuig nog als stagiaire aannemen?

  reageer
 • mindseye

    Ma 27 juni 2016 Maandag 27 juni 2016

  het zit er al vroeg in bij die jongetjes dat ze vrouwen moeten mishandelen. de jeugd heeft de toekomst ,dus hou je hart maar vast. " De schoolleiding wil graag dat het filmpje van internet wordt gehaald, om de leerlingen te beschermen." nee,om de rest van nederland niet te laten zien wat ze allemaal flikken. het filmpje zal nooit meer van het internet verdwijnen . het zal steeds ergens anders opduiken,net als de andere filmpjes uit dit genre dat doen.

  reageer
 • Marlies

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Volgens mij is het gevecht voornamelijk tussen meisjes. En niet jongens die meisjes slaan. Misschien is het een idee het filmpje nog maar een keer te bekijken.

 • Max

    Ma 27 juni 2016 Maandag 27 juni 2016

  Massale vechtpartij? Eerder een paar meiden die elkaar aan de haren trekken. Ze kregen die stoel nauwelijks de lucht in. Denk dat je bij een potje judo meer letsel oploopt.

  reageer
 • Jos

    Ma 27 juni 2016 Maandag 27 juni 2016

  Leuk zo'n multiculturele samenleving, de aanstichters zijn weer duidelijk.

  reageer
 • joost

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Door dit soort uitspraken polariseert u de boel. Als de gekleurde medemens nou niet eens word afgerekend op afkomst of kleur, maar alleen op gedrag.. dan heb je w eens kans dat sommige zich meer thuis gaan voelen doordat er wat meer respect is wat dan weer tot gevolgd heeft hij/zij zich minder agressief gaat gedragen. uw uitspraken hebben geen enkele nut.

 • Ik

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  de 2 blanke meisjes?

 • Marlies

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Haha inderdaad maar de volgers zijn blond dus die doen net zo hard mee.

 • Eric

    Ma 27 juni 2016 Maandag 27 juni 2016

  Ja de opvoeding vd ouders omdat ze onderaan de maatschappelijke ladder. Dit heeft weer te maken met de samenleving... Maar zover had jij vast niet gedacht!

 • Vissekla

    Ma 27 juni 2016 Maandag 27 juni 2016

  Wat had hij moeten doen? Ingrijpen? Had hij gelijk een proces aan zijn broek. Arme man!

  reageer
 • Ronnie

    Ma 27 juni 2016 Maandag 27 juni 2016

  Ja hoor, het kan weer in Almere! Misschien kan die film beter opgenomen worden in Almere en niet in Urk. Decor staat en hoeft niets meer aangedaan te worden

  reageer
 • Frenky

    Ma 27 juni 2016 Maandag 27 juni 2016

  Het filmpje moet van internet gehaald worden. Succes! 😂

  reageer
 • Sam

    Ma 27 juni 2016 Maandag 27 juni 2016

  De jeugd heeft de toekomst.

  reageer
 • Eric

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Vroeger was alles natuurlijk beter??

 • G

    Ma 27 juni 2016 Maandag 27 juni 2016

  Dit is gedrag is schandalig en de kinderen die dit veroorzaakt hebben dienen een zware straf te krijgen. Daarnaast wil ik mijn waardering uitspreken voor de leraar die de situatie probeert onder controle te krijgen. Elke dag opstaan en dan kinderen in je klas krijgen die vanuit huis uit totaal geen opvoeding krijgen. RESPECT!!

  reageer
 • Joo

    Ma 27 juni 2016 Maandag 27 juni 2016

  Schorsen en van school af. Wat een gedrag!

  reageer
 • Jan

    Di 28 juni 2016 Dinsdag 28 juni 2016

  Goed idee, zodat ze niks te doen hebben en later geen baan kunnen vinden later en lekker op straat blijven hangen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert