De Meergronden stuurt vier meisjes van school

ALMERE • Ma 27 juni 2016 | 21:52 • Maandag 27 juni 2016 | 21:52
Scholengemeenschap De Meergronden in Almere stuurt na een grote vechtpartij vier van de zes betrokken vmbo-leerlingen van school. Dat zegt een woordvoerder van De Meergronden. Het gaat om vier meisjes. De twee andere leerlingen uit de tweede klas zijn geschorst. Bovendien doet de school aangifte van mishandeling bij de politie. 

De politie doet onderzoek
De politie is samen met het Openbaar Ministerie in gesprek met scholengemeenschap De Meergronden over de gefilmde vechtpartij op die school, afgelopen donderdag. De politie praat niet alleen met de school, maar ook met betrokkenen.

Waarom werd er gevochten? 
De politie wil helder krijgen wat de achtergronden van de knokpartij tussen zes leerlingen zijn. Of er voorafgaande aan de knokpartij al ruzie was tussen leerlingen kan de politie nog niet zeggen. 

Filmpje op internet
Het filmpje van de vechtpartij staat op meerdere websites. Te zien is hoe een leerling een klasgenoot te lijf gaat met een stoel.Wat volgt is een vechtpartij in de klas met in het midden de docent die zich geen raad weet. De leerlingen slaan minutenlang erop los. Medeleerlingen juichen en filmen. De docent probeert de leerlingen te kalmeren, maar loopt uiteindelijk weg.

Wat zijn de gevolgen van de vechtpartij?
De ouders van de leerlingen hebben een brief gekregen. Daarin staat dat de schoolleiding het gedrag onacceptabel vindt. De schoolleiding wil dat het filmpje van internet wordt gehaald, om de leerlingen te beschermen. De Meergronden zegt inmiddels contact te hebben gehad met Dumpert.nl en Facebook.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel