Eis: 3,5 jaar cel voor overvaller snackbar Lelyhof

LELYSTAD
De officier van justitie heeft in Lelystad 42 maanden gevangenisstraf geëist, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, tegen een Lelystedeling. De man zou in maart van dit jaar een overval hebben gepleegd op snackbar Lelyhof in zijn woonplaats. Volgens de man stond zijn leven op het spel omdat hij 2600 euro van iemand had geleend en die wilde dat bedrag terug zien. Vandaar de actie, die hem overigens weinig heeft opgeleverd.

De verdachte is ’s avonds de snackbar binnengelopen en heeft de eigenaresse onder bedreiging met een veerdrukpistool geld afhandig gemaakt. Volgens de eigenaresse zou het om zo’n duizend euro gaan, de man zegt dat het ging om een buit van 275 euro. Hij had daarvan na de overval eerst nog gauw wiet gekocht, maar werd diezelfde avond aangetroffen in de bosjes, met nog 243 euro op zak.

De reclassering vindt dat het belangrijk is dat de man een klinische behandeling gaat volgen om van zijn drugsprobleem af te komen. De officier wil die voorwaarde gekoppeld zien aan een voorwaardelijk deel van de straf. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

reacties (4)

 • Anoniem

   

  Geloof mij, hij krijgt echt geen taakstraf van 40 uur

  reageer
 • Jake

   

  Hardwerkende mensen de stuipen op het lijf jagen. Wiet kopen van het geld wat je net van iemand gejat hebt. En dan zeiken over dat je een schuld hebt? Nee daar trapt de rechter niet in. Taakstraf 40 uur en nooit meer doen. Beloofd? Ja beloof ik..

  reageer
 • Pzaal

   

  Wat een sukkel zeg. Snackbar overvallen om iemad zijn lening terug te betalen en dan alsnog een kleine buit binnenhalen en daarna eerst nog even wiet halen. Verstand zit er blijkbaar niet in.

  reageer
 • Anna

   

  2600 euro nodig hebben omdat je leven ervan afhangt... maar eerst nog even wiet halen. Zou je het dan niet zelf opzoeken?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert