Provincie wint rechtszaak; werk aan Vogelweg kan beginnen

ZEEWOLDE • Wo 29 juni 2016 | 16:24 • Woensdag 29 juni 2016 | 16:24
De provincie kan maandag eindelijk beginnen aan de renovatie van de Vogelweg bij Zeewolde. Een rechtszaak van wegenbouwer KWS Infra is door de provincie gewonnen. De werkzaamheden zijn als gevolg van de juridische procedure enkele weken uitgesteld. 

De Vogelweg moet op de schop omdat het asfalt slecht is. Deze wordt tussen de Roerdomweg en de A27 vervangen. De Vogelweg op dit gedeelte is dan tot uiterlijk 12 augustus afgesloten. De kruispunten de Dodaarsweg/ Duikerweg en met de Wulpweg/Gruttoweg blijven open voor het verkeer.

Bouwer KWS maakte bezwaar tegen de gunningsprocedure voor de opdracht. Het bedrijf kreeg in eerste instantie het werk toegewezen, maar zag de opdracht naar een concurrent gaan. Die gaat nu de renovatie uitvoeren. De provincie had de opdracht ingetrokken omdat er rekenfouten gemaakt waren bij de inschrijving. KWS Infra bleek achteraf niet de goedkoopste te zijn. Het bedrijf was het daar niet mee eens en spande een rechtszaak aan. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel