Provincie wint rechtszaak; werk aan Vogelweg kan beginnen

ZEEWOLDE
De provincie kan maandag eindelijk beginnen aan de renovatie van de Vogelweg bij Zeewolde. Een rechtszaak van wegenbouwer KWS Infra is door de provincie gewonnen. De werkzaamheden zijn als gevolg van de juridische procedure enkele weken uitgesteld. 

De Vogelweg moet op de schop omdat het asfalt slecht is. Deze wordt tussen de Roerdomweg en de A27 vervangen. De Vogelweg op dit gedeelte is dan tot uiterlijk 12 augustus afgesloten. De kruispunten de Dodaarsweg/ Duikerweg en met de Wulpweg/Gruttoweg blijven open voor het verkeer.

Bouwer KWS maakte bezwaar tegen de gunningsprocedure voor de opdracht. Het bedrijf kreeg in eerste instantie het werk toegewezen, maar zag de opdracht naar een concurrent gaan. Die gaat nu de renovatie uitvoeren. De provincie had de opdracht ingetrokken omdat er rekenfouten gemaakt waren bij de inschrijving. KWS Infra bleek achteraf niet de goedkoopste te zijn. Het bedrijf was het daar niet mee eens en spande een rechtszaak aan. 

 

reacties (3)

 • Rob

   

  De hele Vogelweg is een bodemloze put, absoluut niet geschikt voor al dat verkeer dat erover heen raast iedere werkdag, met name sluipverkeer dat te beroerd is de A6 te pakken of de Gooiseweg. Een gevaarlijke racebaan waar al veel doden zijn gevallen. Afsluiten die weg alleen maar geschikt voor bestemmingsverkeer tijdens de spitsuren.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Lieve heer, laten ze er alstublieft een moderne weg van maken met gescheiden banen zoals je dat elders ook wel ziet. Denk aan de N470 bij Berkel Rodenrijs. Er is ruimte genoeg!

  reageer
 • Jeroen

   

  Mooi! En nu die weg een keer zo maken dat hij tientallen jaren mee kan! Het is niet eens zo lang geleden dat hij op de schop is gegaan. We zetten een voertuig op mars, maar de vogelweg degelijk asfalteren zit er niet in....

  reageer
 • Job

   

  Tientallen jaren?! Nogal ambitieus. Flevoland is zeebodem weet je nog?! Eeuwenlang heeft het onder water gestaan. Duurt misschien nog wel tientallen tot honderdden jaren voor de bodem ingeklonken is. Tot die tijd zul je het probleem van verzakken houden. Eigenlijk maar gelukkig, voorkomt in ieder geval dat de Vogelweg een racebaan is. Gebruikt een bestuurder de weg daar wel voor, dan is de kans groot dat een boom een keer zijn einddoel wordt.

 • KC

   

  Het probleem bij de Vogelweg is dat er veel slenken van de Eem en de Vecht in zitten en er daardoor veel veen aanwezig is. Het gevolg is dat de weg zakt bij deze slenken en zeker door inklinking tgv onttrekking van water uit het veen. Het afgraven van het veen is een zeer kostbare geschiedenis.

 • Wegenbouwer

   

  Gefeliciteerd met jullie succes op Mars. Het is ons nog niet gelukt, maar wij blijven proberen!!!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert