PvvP: bruggen dicht in de spits

EMMELOORD
De beweegbare bruggen in Emmeloord moeten tijdens de spits dichtblijven. De Partij voor vrije Poldermensen probeert dat voor elkaar te krijgen met een motie in de raadsvergadering komende maandag. 

Het gaat om de bruggen in de Marknesserweg, Nagelerweg en Kamperweg. Volgens de PvvP heeft het overige verkeer tijdens de ochtend- en avondspits veel last van passerende schepen.

De openstaande bruggen zouden tot onnodig lange files in het centrum leiden.  

reacties (8)

 • jan

   

  Wat een onzin om de bruggen dicht te laten in de spits ze meten vaarbelasting invoeren dat levert tenminste wat op een paar minuten in de cile wat geeft dat nou mischien doen we dan eens wat lanzamer aan in plaats van dat gejaag

  reageer
 • Frenky

   

  Ik stem ook voor stoplichten nakijken. Dat is echt een drama.

  reageer
 • Vissekla

   

  Inderdaad, als de stoplichten uit staan of in storing, stroomt het verkeer voorbeeldig door. Nog nooit gehoord van ongelukken. Bij andere drukke kruisingen staan ook geen verkeerslichten, dan moet je zelf opletten, en ja: je moet wel eens twee minuten wachten... 😆

 • files in emmeloord. hou toch op

  reageer
 • Ronny

   

  Zet dan ook gelijk alle verkeerslichten uit, want nergens is dat zo slecht op elkaar afgestemd als in Emmeloord. Staan die uit, dan is er nagenoeg geen verkeersoverlast in de spits.

  reageer
 • Ronny

   

  Zet dan ook gelijk alle verkeerslichten uit, want nergens is dat zo slecht op elkaar afgestemd als in Emmeloord. Staan die uit, dan is er nagenoeg geen verkeersoverlast in de spits.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • haven-bewoner

   

  Laat dan ook meteen de sluis bij lelystad-haven tijdens de spitsuren dicht voor de (plezier) scheepvaart. Eigenlijk wel een beetje vreemd dat de sluiswachters dit zelf ook niet in de gaten hebben dat tijdens de spits het wegverkeer snel last heeft van vertragingen als de sluis wordt bediend om de pleziervaart door te laten.

  reageer
 • Carry

   

  Al de verkeerslichten op de lange en korte Dreef veroorzaken ook opstoppingen. Laat eens een goed plan maken. Voor de hele verkeersstroom. De wegen in Emmeloord zijn gewoon niet ontworpen voor de hoeveelheid verkeer van tegenwoordig. Ook de brug in de marknesserweg is levensgevaarlijk vooral voor langzaamverkeer.

  reageer
 • Willem

   

  Het is wellicht teveel gevraagd aan het gemeentebestuur maar laat eens iemand met verstand van verkeersproblemen naar het verkeer in Emmeloord kijken. Dat ad-hoc geneuzel van quasie deskundigen kost veel geld en ergernis. Bovendien brengt het geen oplossing voor verkeersproblemen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert