Statenleden hebben een slecht beeld van toekomst Flevoland

FLEVOLAND
Provinciale Staten hebben maar weinig concrete ideeën over de manier waarop Flevoland zich de komende 10 jaar moet ontwikkelen. Dat bleek woensdag tijdens een debat over de zogenaamde Omgevingsvisie.

Die visie moet als leidraad dienen voor de ontwikkeling van de provincie. De meeste fracties bleven tijdens de vergadering steken in algemeenheden. Zo werd vaak de nadruk gelegd op duurzaamheid, een krachtige economie en ruimte voor initiatieven.

Over twee weken wordt van de Staten verwacht dat ze een richtinggevende boodschap afgeven aan gedeputeerde Jaap Lodders. Hij is de gedeputeerde die de Omgevingsvisie gaat uitwerken en plannen gaat maken.

reacties (18)

 • Natuurliefhebber

   

  De polders zoveel mogelijk teruggeven aan de natuur. Veel mensen vergeten dat voordat de polders werden aangelegd, het een groot aaneengesloten (water)natuurgebied was. Jaren terug is berekend dat voor een goede efficiente waterhuishouding minimaal 15% van elk van de polders gebruikt dient te worden voor waterberging. Bij bijv. de NOP is dat nog geen 1%, waardoor al het hemelwater er maar weer steeds uitgepompt moet worden. Zet de laagste delen en de slechtste grond gewoon weer onder water. Verbind de bossen met elkaar, zoals Voorster- en Kuinderbos- Urkerbos. (polderrand) Over pakweg 25-30 jaar zullen de meeste boerderijen niet meer rendabel zijn, en veel grond ongeschikt voor landbouw. Kansen genoeg dus voor in de toekomst.

  reageer
 • Anton

   

  Zou het hele item bedoeld zijn om de nieuwe broek van Marjan van Ens te kunnen showen 😀

  reageer
 • jan

   

  Geef die statenleden een schop en een hark en laat ze de provincie onderhouden doen ze eindeluk wat nuttigs

  reageer
 • jan

   

  Geef die statenleden een schop en een hark en laat ze de provincie onderhouden doen ze eindeluk wat nuttigs

  reageer
 • nopper

   

  Weer het zoveelste bewijs dat de provincie een volkomen overbodig orgaan is

  reageer
 • Realist

   

  Gewoon de vergoeding van 14.000 euro (exclusief declaraties) voor Statenleden afschaffen, dan blijven alleen de mensen met hart voor de 'zaak' over.

 • laat alle reacties zien
 • Snuffelaar

   

  Een ongekende schande! Zijn de heren en dames helemaal niet geschikt voor hun pluche-functie? Binnenkort moet een visie worden aangeleverd over de toekomst van onze provincie. Maar onze provincie zelf heeft geen idee waar het heen moet. Zoveelste versie van 'we zien wel, Randstad loop maar over ons heen, over ons als poldersuffertjes...'. Schande. Allemaal naar huis daar en effe doorleren tot ze minstens snappen dat ze iets moeten snappen als ze op die stoeltjes daar zitten.

  reageer
 • .T.

   

  Politieke armoede. Deze proviciebestuurders bevestigen dat de provincies overbodige bestuursorganen zijn, zeker in een klein land als Nederland. Maar helaas is het een plek waar overbodige vriendjes en vriendinnetjes van de politieke elite gestald kunnen worden. Dus die zullen er alles aan doen om deze volstrekt overbodige bestuurslaag in stand te houden.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Juist! 😜

 • Mieke

   

  Wat een riooljournalistiek weer van Omroep Flevoland. De mening van de "journalist" wordt de kop van het artikel en er wordt geen enkele poging om enige inhoud weer te geven. Geen standpunt, geen overeenstemming, geen geschillen tussen fracties worden weergegeven. Terwijl die er toch echt wel waren. Makkelijk afgedaan in drie alineaatjes. Chapeau Omroep Flevoland.

  reageer
 • Frank

   

  Ik blijf me verbazen hoe ongelooflijk veel kennis hier onder de reguurders zit. Wat zou de wereld er toch beter uit zien als jullie het voor het zeggen hadden. /sarcasme off

  reageer
 • Beschamende vertoning!

   

  Als men Windmolens of de Floriade in het vizier heeft dan kan men van alles bedenken.Vooral als belanghebbende van eigen politieke kleur overmatig lopen te lobbyen.Onderhuids weet men heus wel de wegen te bewandelen.Bijzonder is dat de Noordoostpolder de laatste tijd een tweerangspostie heeft ten aanzien van de rangorde in de provincie. Wie een grote mond heeft komt altijd verder.

  reageer
 • Realist

   

  Dat is een goeie! Trakteerde zijn buren samen met de Staten met een serie afschuwelijke, subsidie slurpende, windmolens en als we dat gehad hebben klagen over een tweede rangs deel. Afschaffen deze visie loze provincie die OF gebruikt om kritiek te leveren op andere bestuurslagen. Zelfs op communicatie gebied is men daar de weg kwijt.

 • Erik

   

  Terug geven aan het water

  reageer
 • LELYstedeling

   

  Een volk dat leeft bouwt aan zijn toekomst ! Schijnbaar leeft Provinciale Staten niet en geven ze zich zelf een brevet van onvermogen

  reageer
 • Boels

   

  "weinig concrete ideeën". Wat een verademing! Eindelijk een college dat zich niet inlaat met smakelijk lijkende sprookjes die toch gaan mislukken. Goed op de zaak letten en de kas kloppend houden lijkt mij het mooist denkbare vergezicht.

  reageer
 • .G.

   

  Meer industrie in de Oost vaarders plassen. De Oost vaarders plassen kunnen makkelijk ingekrimt worden en kan dan industrie worden gebouwd. Hoe meer ik wil niet des te beter voor onze portemonnee.

  reageer
 • Rutger

   

  Oostvaardersplassen aantrekkelijker maken voor toeristen, meer cultuur in Flevoland, focus op waterrecreatie, aantrekkelijk(er) vestigingsklimaat voor bedrijven en een algemeen cursusaanbod om de niet bijster intelligentie inwoners een beetje bij te spijkeren. Kan ik de politiek in?

  reageer
 • Mieke

   

  Vijf goede punten, allemaal genoemd in het debat (bijna letterlijk) - maar de "Journalist" van Omroep Flevoland was te beroerd om echt te luisteren en daar iets van weer te geven...

 • Boels

   

  Nee, liever niet de politiek in ;-) Cultuur is toch al geheel afhankelijk van subsidie, maar als je cultuurondernemers als de bekende Limburger kunt aantrekken dan zeker doen. Een cursus rekenkunde lijkt mij voor politici wel op z'n plaats. Vergeet ook niet dat er bij de best genoten opleiding het gezond verstand niet moet worden uitgeschakeld. De Oostvaardersplaasen lijkt mij uitsteken geschikt voor ramptoeristme, zeker in de periode dat je dieren daar ziet doodhongeren.

 • konk

   

  dit bericht moet toch werkelijk aankomen als een doodsteek voor de provinciale staten. belastinggeld verbranden. zichzelf in stand houden. en dan geen visie op zoiets belangrijks. ik zou me kapot schamen als dit hetgeen was waarmee ik in het nieuws kwam. man man man.

  reageer
 • peteratea

   

  En precies in dat klimaat komen Natuur- en Milieumaffia gemakkelijk bovendrijven. Kijk naar de Marker Wadden, die betekenen het einde van de Markerwaard. Terwijl dáár nu juist, veel beter, het tweede Schiphol aangelegd had kunnen worden, maar helaas géén visie. Schandalig!

 • Barbara

   

  Je haalt me met je reactie de woorden uit mijn mond.

 • Johan

   

  Er moet eens gekeken worden naar een versnelde uitbreiding van de dorpen in de NOP en Swifterbant en Biddinghuizen! In de meeste van deze dorpen slaat de vergrijzing toe en moeten slagers, bakkers en zelfs supermarkten hun deuren sluiten omdat er te weinig inwoners zijn om hun vaste kosten te dekken.

  reageer
 • Kees

   

  Uitbreiding? Beter een sterfhuisconstructie. Geen jong persoon wil daar wonen.

 • Hannes

   

  Continuïteit heeft nu eenmaal kennis ervaring en intuïtie nodig om bepaalde projecten tot stand te brengen. Maar dat er zoveel "met alle respect" teveel bemoeienissen mee gepaard gaan, zal men nooit tot een duidelijk resultaat komen. De ene kruipt des ware over elkaar heen, en niemand komt eigenlijk tot het besef waar moet dit heen. Zie hoe het gaat, wat de Continuïteit voor de Floriade waar het nu mee gepaard gaat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert