Provincie zegt niets over actie windmolens

ALMERE
Een groep inwoners van Almere vindt het jammer dat gedeputeerde Arie Stuivenberg niet reageert op hun petitie. Die werd woensdagavond aangeboden aan Provinciale Staten. Met de petitie geven de Almeerders aan een andere plek te willen voor een nieuw windpark. 1200 mensen hebben de petitie van Stop Megawindmolens A27 ondertekend.

Het Windpark Zeewolde staat volgens de belangengroep nu gepland langs de A27, op een afstand van 500 tot 800 meter van de wijken Almere Hout, Nobelhorst en het toekomstige Oosterwold. De bewoners zijn bang dat de leefbaarheid wordt aangetast door de windmolens, die een tiphoogte hebben van 220 meter. De molens zouden volgens hen zorgen voor slagschaduw, laagfrequent geluid en trillingen.

De gedeputeerde wilde nog niet inhoudelijk reageren op de petitie. Het provinciale plan waarin de komst van het windpark mogelijk wordt gemaakt, komt pas over twee weken in Provinciale Staten aan de orde.

reacties (7)

 • Barbara

   

  Dan heeft U het geluk tijdens het wegzakken richting slaap de baarmoederlijke geluiden van de draaiende wieken als weldadig te kunnen ervaren. Helaas zijn er ook steeds meer mensen die zeer gevoelig zijn voor het laag frequente geluid die deze mokkels verspreiden over vele kilometers lang. Dat is absoluut minder prettig voor getroffenen en de wet op geluidshinder wat dit Lfg betreft zou best aangepast kunnen worden, al duurt dat nog minstens 100 jaar. Regeringen zijn zoals gebleken voor een teveel aan geluid voornamelijk doof.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Windmolens zijn het slachtoffer van NIMBY-campagnes van beroepsquerulanten. Deze pathetische hedendaagse Don Quixotes ontlenen de zingeving van hun bestaan aan hun verzet. Alle argumenten, ook de meest onwaarschijnlijke, worden ingezet om bezwaar aan te tekenen.

  reageer
 • jan

   

  SP heeft geen zin in commentaar van rijke stinkers.

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Toen ik net goed en wel in Zeewolde kwam wonen vlogen de "drama" verhalen over wind turbines (horizon vervuiling, herrie, trillingen, slagschaduw, etc.) mij ook om de oren. Nu 20 jaar verder, waarvan 12 jaar wonende op nog geen 200 meter van een flinke wind turbine, kan ik getuigen dat er van die "drama" verhalen helemaal niets klopt, uitgezonderd wellicht het aspect horizon vervuiling. Maar ze maken geen herrie (heel zacht zoef zoef geluid dat totaal niet storend is), er zijn geen trillingen en de slagschaduw bereikt mijn huis zelfs bij laagstaande zon (voorjaar en najaar) niet. De hele protestactie van de Almeerders komt op mij dan ook over als klassiek gevalletje van "wat de boer niet lust, vreet hij niet". De angst heeft weer eens de overhand bij deze mensen.

  reageer
 • Boels

   

  De provincie heeft weinig te vertellen, het is de centrale overheid die het groene geweld doordrukt, wapperent met de Crisis en Bestelwet ("je zorgt maar dat die krengen geplaatst kunnen worden, anders wijzen wij de plaatsen aan"). Zonder degelijke opslag is "hernieuwbaar" slechts goed voor groene graaiers.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Molenaar

   

  Arie Stuivenberg luiterd helemaal bergens naar het lijkt wel of hij steekpenningen krijgt van een paar energie bedrijven

  reageer
 • Freek

   

  Zelf wonen wij al 10 jaar op 600 meter van een flinke windmolen. Toen die er kwam had ik ook mijn bedenkingen, met name over de slagschaduw. Achteraf blijkt het 90% mee te vallen het is maar een paar uur per dag bij zonneschijn en dan doe je toch al de zonwering naar beneden, ook buiten ben je na een paar minuten gewend. Trillingen heb ik nooit wat van gemerkt, ook niet als ik met de hond op zo'n 50 meter langs loop. Het geluid stoort ons niet, je hoort alleen een regelmatig zoef zoef geluid als de wind naar ons huis staat en de radio of tv uit staat. Ik was zelf een slechte slaper maar door de windmolen val ik eerder in slaap en is de slaap ook dieper, 's ochtend ben ik ook echt uitgeslapen en fitter!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert