ONS: nooit een supermarkt op De Deel

EMMELOORD • Do 30 juni 2016 | 13:35 • Donderdag 30 juni 2016 | 13:35
De fractie ONS Noordoostpolder wil voorkomen dat er in de toekomst ooit een supermarkt op De Deel in Emmeloord kan komen. Daarom dient de fractie maandag tijdens de gemeenteraadsvergadering een amendement in. Volgens de partij is er nu nog geen sprake van de komst van een supermarkt, en wil ze dat ook zo houden. 

Wat gebeurt er maandag?
Raadsleden praten maandag opnieuw over het centrum van Emmeloord. Onlangs besloot de raad in samenspraak met de bevolking om De Deel leeg te houden, maar horeca wel toe te staan. De vestiging van winkels blijft dan beperkt tot het gebied rond de Lange Nering West en het Kettingplein. 

Waarom wil ONS Noordoostpolder het er dan toch over hebben? 
Het bestemmingsplan staat een supermarkt volgens ONS nog wel toe. En dat wil de partij veranderen met het amendement. Op die manier wil ze uitsluiten dat er in de toekomst alsnog een supermarkt komt. Daarom vraagt de partij om een wijziging in de tekst van het 'Programma Hart voor Emmeloord' waar de raad volgende week over praat. Fractievoorzitter van ONS Noordoostpolder Berthoo Lammers is er namelijk nog niet gerust op : "Zeker als er iemand met een zak geld komt zijn wij bang dat, op de plek waar bijvoorbeeld nu nog Sinke Makelaardij is gevestigd, zomaar een supermarkt kan verschijnen. Dat willen wij voorkomen." 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel