Pleegmoeder daagt gemeente voor Raad van State

ALMERE • Do 30 juni 2016 | 14:38 • Donderdag 30 juni 2016 | 14:38
Een pleegmoeder uit Almere is naar de Raad van State gestapt omdat ze wil dat haar twee pleegdochters worden aangemerkt als 'staatloos'. Dan wordt het voor de zusjes makkelijker om de Nederlandse nationaliteit te krijgen.

De meisjes van 12 en 14 jaar worden nu in de gemeentelijke Basisregistratie aangemerkt als 'nationaliteit onbekend'. Daardoor zouden ze een minimale kans hebben om ooit Nederlandse te worden. De pleegmoeder wil dat de gemeente Almere de aanduiding wijzigt. De gemeente doet dat niet, omdat er een kans bestaat dat de meisjes wel een nationaliteit hebben. Daarom wil Almere bewijzen zien dat de meisjes geen nationaliteit hebben. 

De zusjes zijn geboren in Nederland en kwamen als peuters via jeugdzorg in het Almeerse pleeggezin terecht. Nu zitten ze op school in Almere en hebben ze een verblijfsvergunning die elke vijf jaar moet worden verlengd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel