GoedeStede wil 500 extra huurwoningen bouwen

ALMERE
Woningstichting GoedeStede wil 500 extra huurwoningen bouwen in Almere. Die moeten de komende twee jaar worden gebouwd en uiterlijk in 2018 worden opgeleverd. De eerste 160 woningen staan gepland voor de Buenos Airesstraat in Almere Buiten. 

Het voorstel aan de gemeente Almere staat in een activiteitenoverzicht van de woningstichting. Daarin vraagt GoedeStede de gemeente om voor 1 januari met een concreet aanbod voor geschikte en bouwrijpe locaties te komen.

Aanleiding voor het plan is de wens van Almere om meer huurwoningen. Er zijn al afspraken tussen de woningstichting en de gemeente voor het bouwen van 333 woningen, maar dat aantal wil de stichting dus flink verhogen. 

Volgens GoedeStede is de behoefte aan woningen waar mensen met huurtoeslag kunnen wonen enorm groot en lopen de wachttijden op. Daarom wil ze dat de voorraad van kleine, maar betaalbare huurhuizen snel groeit in Almere.

reacties (6)

 • Herman

   

  Goedestede... Dan weten we het wel mooie praatjes met we willen sociaal bouwen. Bestaande woningen is de huur opgetrokken tot maximaal, onbetaalbaar slecht onderhoud, betalen en niet zeuren anders ga je maar ergens anders wonen. Klein bouwen en dan eerst jaartje net op toeslag grens verhuren en daarna weer fijn omhoog met de huur. Kassa!! Dus hoop dat gemeente zegt prima bouw maar maar wel tegen lage huur van minimaal 20 jaar.

  reageer
 • goede stede

   

  uw kunt een klacht in dienen bij ons , maar wel gewoon uw huur betalen en uw mond houden .

 • Robert

   

  Almere moet alleen dit jaar al minimaal 700 statushouders aan woonruimte helpen. Die 500 woningen klinken aardig maar als die in het sociale segment worden gebouwd dan schiet de Almeerder die al jaren braaf op wachtlijst staat er dus niets mee op.

  reageer
 • Pzaal

   

  Dat gezeur dat de huurwoningen te duur worden en kleiner moeten gaan wonen waardoor er weer kleine woningen gebouwd moeten worden is een excuus van lik me vestje. Ze moeten stoppen met verhogen van de bestaande huren en de huren weer wat naar beneden bijstellen, Dat is een beter argument maar dat willen ze niet horen. Net als Ymere, Ik ben ze zo zat dat ik nergens meer aan mee werk kwa verbouwingen of inspecties.

  reageer
 • frits

   

  je slaat de spijker op z,n kop zo denk ik er ook over hier ze bekijken het maar een keer

 • Cosmo

   

  het is Goedestede dus zal de huur wel weer boven de huurtoeslaggrens zijn. Kunnen ze ook makkelijk doen, woningzoekende genoeg dus altijd liefhebbers.

  reageer
 • frits

   

  laat goede stede zich eerst maar een druk maken om hun dienst verlening en onderhoud en klant vriendelijkheid want dat laat veel te vaak te wensen over hier het gredo bij goede stede is je huur betalen en je mond houden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • els sielias

   

  graag wat goedkopere senioren woningen,als je net boven de huursubsidie grens zit betaal je je blauw aan huur?,een derde van inkomen is dan huur!!!!!!!!!

  reageer
 • Roosje

   

  Helemaal mee eens !!! Almere is aan het vergrijzen en als de kinderen de deur uir zijn en op leeftijd kom wil je kleiner gaan wonen en toch leuke dingen bliven doen maar dat is met de hoge huren onmogelijk !

 • Jan

   

  Dan had je ook een huis moeten kopen betaal je eerst wel wat meer dan een derde van je inkomen. Maar daar pluk je later de vruchten van. Tegenwoordig komen mensen in opstand als ze geen huursubsidie krijgen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert