GoedeStede wil 500 extra huurwoningen bouwen

ALMERE • Do 30 juni 2016 | 14:40 • Donderdag 30 juni 2016 | 14:40
Woningstichting GoedeStede wil 500 extra huurwoningen bouwen in Almere. Die moeten de komende twee jaar worden gebouwd en uiterlijk in 2018 worden opgeleverd. De eerste 160 woningen staan gepland voor de Buenos Airesstraat in Almere Buiten. 

Het voorstel aan de gemeente Almere staat in een activiteitenoverzicht van de woningstichting. Daarin vraagt GoedeStede de gemeente om voor 1 januari met een concreet aanbod voor geschikte en bouwrijpe locaties te komen.

Aanleiding voor het plan is de wens van Almere om meer huurwoningen. Er zijn al afspraken tussen de woningstichting en de gemeente voor het bouwen van 333 woningen, maar dat aantal wil de stichting dus flink verhogen. 

Volgens GoedeStede is de behoefte aan woningen waar mensen met huurtoeslag kunnen wonen enorm groot en lopen de wachttijden op. Daarom wil ze dat de voorraad van kleine, maar betaalbare huurhuizen snel groeit in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel