Plan voor spectaculair zonne-energieproject

LELYSTAD
De Bedijfskring Lelystad (BKL) heeft deze week een plan gepresenteerd aan haar leden over een grootschalig zonne-energieproject. Dat zegt André Opdam, bestuurslid van BKL.

Het doel is om 15.000 zonnepanelen te installeren op bedrijfsdaken van aangesloten BKL-leden. Omdat dit doel tijdens de presentatie bij intekening al bijna is behaald, wordt het aantal waarschijnlijk opgeschroefd. Een subsidie maakt het project mogelijk. De BKL-leden krijgen de kans om mee te doen zonder eigen investering. De gemeente Lelystad steunt het initiatief: ze haalt hiermee belangrijke duurzaamheidsdoelstellingen.

Naar verwachting wordt in oktober dit jaar begonnen met de installatie van de zonnepanelen.

reacties (8)

 • Anke

   

  prima plan! Maar wel jammer dat de asbestdakenproblematiek in Lelystad door de bewoners zelf moet worden opgelost en de gemeente hierin niet tegemoet komt.

  reageer
 • Boels

   

  Maar doe het verstandig, pers de zonnestroom niet het openbare net op (dat kost landelijk tientallen miljarden zonder merkbare C O2-verlaging). Gebruik het voor airco's. Denk ook aan voorverwarming van kraanwater voor douche en schoonmaak met zonnecollectoren.

  reageer
 • zomaar een gedachte

   

  Geachte gemeente Lelystad, u heeft zelf heel veel gebouwen in uw beheer. Ik denk aan het gemeentehuis, diverse scholen, diverse gymzalen, etc. etc. Hoe kan t toch dat u daar nig niet bezig bent om uw doelstellingen te behalen? Tevens kan het bijdrage in de energiekosten due voor uw bedrijfsvoering mogelijk ook niet mis zijn? Ik ven benieuwd wanneer u stappen gaat nemen. Succes met het schrijven van een plan. Er is vast wel een ambtenasr die daar tijd voor kan maken. En andrrs kunt vast een stagiair onder uw hoede nemen. Heel hoed dat de ondernemers wrl srapoen ondernemen en dan ook bezig zijn met hun vak, ondernemen en durven.

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Kijk dat zijn goede initiatieven. Geen horizon vervuiling. Platte daken die nutteloos zijn qua invulling op deze manier gebruiken. Goed bezig.

  reageer
 • Ih

   

  Prima initiatief om bij te dragen aan een stukje duurzaamheid!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frans

   

  Prima initiatief. Al er 1 schaap over de dam is volgen er meer wanneer de gemeenten zelf bijvoorbeeld?

  reageer
 • robert

   

  Nu ook nog op de daken van centrada bvb Hoge appartementen als marktzicht en het atolplazagebouw.

  reageer
 • .K.

   

  Absuluut top.Deze vorm van energiewinning is vele malen beter dan die landschapsvervuilende windmolens.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert