Houtribdijk zaterdagavond afgesloten

LELYSTAD
De Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen wordt zaterdagavond tussen zeven en elf afgesloten. Op de dijk wordt dan een tijdrit gehouden voor wielrenners.

De start van de eerste editie van de G.P. Ploegentijdrit is in Lelystad naast Bataviastad. Naast de fashion outlet wordt een groot wielerdorp voor de deelnemende teams opgetrokken. Na de start rijden de sporters langs VOC-schip de Batavia en draaien dan de dijk op.

De ploegentijdrit maakt onderdeel uit van de landelijke Clubcompetitie voor zowel mannen als vrouwen. Er doen clubs uit heel Nederland mee.
 

reacties (14)

 • Frits

   

  Dat beweer je elke keer, maar dat klopt niet. Het dijklichaam is van Rijkswaterstaat, en heet officieel Houtribdijk. Die naam staat dus in alle waterstaatkundige documenten, bijvoorbeeld over de dijkverzwaring. De wegen hebben verrschillende namen. Zo is Trintelhaven een officiele naam. De gemeente Lelystad heeft de doorgaande weg binnen de gemeente Markerrwaarddijk genoemd; zelfs het wegvak dat niet op de dijk ligt, maar tussen de Houtribsluizen en de Houtribweg. De gemeente Enkhuizen heeft de doorgaande weg daar Zijlweg en Sluisweg genoemd. Het zou beide gemeenten sieren om de hele doorgaande weg de naam te geven die het bekendste is en het meest gebruikt wordt: Houtribdijk. Overigens hebben de meldkamers van de hulpdiensten ook namen uit de volksmond in hun computers staan, dus dat is geen issue.

  reageer
 • Ton ten Brinke

   

  Houtribdijk is een, inmiddels 35 jaar oude werknaam. Deze dijk heet officieel, sinds die tijd, Markerwaarddijk. Jammer dat steeds weer de oude werknaam wordt grbruikt en zelfs andere namen voor deze dijk opduiken. Erg verwarringwekkend en i.v.m. hulpverleing onverantwoord.

  reageer
 • hans

   

  Als vier uur wachten of uren omrijden niet erg is, waarom investeren we dan miljarden om te voorkomen dat mensen een halfuurtje in de file staan? Als het je zelf treft, vind je het ook erg.

  reageer
 • hans

   

  Je weet duidelijk niet waar je het over hebt. Aan het begin van de vakantieperiode is het juist heel druk. Vanmiddag/vanavond was het ook zeer druk op de dijk, heel veel mensen met caravans en Duitsers. Waarom zouden boeren niet over de dijk mogen, wat is dat voor discriminatie? Boeren rijden niet alleen tractors, maar ook gewoon met vrachtwagens. Er worden bijvoorbeeld bollen uit de Noordoostpolder en oostelijke Flevoland naar West-Friesland gereden. En die bollen worden uit de grond gehaald wanneer het kan, dus ook in de namiddag en avond, en die moeten binnen een paar uur op de drooglocaties zijn. Overigens is zelfs omrijden economische schade.

  reageer
 • Kees

   

  Er rijdt toch bijna nienand op de dijk op dat tijdstip, zeker geen vrachtverkeer dus de economiche schade zal wel meevallen. Landbouwvoertuigen mogen overigens niet over de dijk dus schade voor boeren lijkt me ook onzin.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hans

   

  Waarom moet het kunnen? Die fietstocht kan op allerlei andere plaatsen waar de economische gevolgen minder groot zijn. Je gaat toch niet een weg afsluiten waar geen goed alternatief is? Had die wielertocht bijvoorbeeld over de Oostvaardersdijk gedaan, of voor mijn part over de A6 tussen Almere en Lelystad. Daar zijn alternatieve routes beschikbaar zonder extreme omrijdafstanden. De LTO waarschuwt inmiddels ook al voor forse schade voor de boeren.

  reageer
 • Job

   

  Mijn hemel! 4 uur dicht... Nou nou.. Is wel overheen te komen lijkt mij.

  reageer
 • Demo

   

  Mooi evenement. Moet kunnen eens per jaar. Zeurpieten hou je altijd.

  reageer
 • Rob

   

  Oh, ik dacht dat ze hem veiliger gingen maken.

  reageer
 • hans

   

  Wat een belachelijk gedoe, een belangrijke weg tussen verschillende landsdelen afsluiten voor een fietstochtje? Echt schandalig. Een gedeputeerde die hiermee instemt moet ter verantwoording geroepen worden en zijn biezen pakken. Iedereen die hier schade van ondervindt moet die schade gewoon bij de provincie claimen. Denk aan boeren die na alle nattigheid van de afgelopen tijd nu snel moeten oogsten en hun producten ook snel af moeten voeren. Deze afsluiting is volstrekt onnodig, en daar zal de provincie financieel voor op moeten draaien.

  reageer
 • inwoonster

   

  Waar is dat fietspad dan voor? Echt belachelijk! Tig kilometer milieu-onvriendelijk omrijden.

  reageer
 • Ben

   

  Leuk als je naar enkhuizen moet.100km omrijden omdat een paar wielrenners zo nodig over de dijk moeten.heel vreemd dat de provincie daar toestemming voor geeft.als wij met de buren een buurt bbq willen houden en een straatje in het hofje afsluiten krijg je daar geen toestemming voor. Heel vreemd DAT DIT ZO MAAR KAN.

  reageer
 • Jan

   

  Te gek voor woorden

  reageer
 • Jeroen

   

  Te idoot voor woorden om de dijk af te sluiten voor dit soort ongein. Er ligt een fietspad naast, ga hier gezellig fietsen. Verkeer moet een eind omrijden (milieuvriendelijk, not!). Laat de wielrenners ook maar mee betalen aan de wegenbelasting dan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert