Raad zet permanente bewoning vakantiepark door

DRONTEN
De gemeente zet het plan voor permanente bewoning in Zuiderzee op Zuid in Biddinghuizen door. Dat is donderdagavond door de gemeenteraad besloten.

De provincie is fel tegen dit besluit en wil permanente bewoning hoe dan ook tegenhouden. Vorige week is een ultieme poging om de provincie achter het idee te krijgen op niets uitgelopen.

De provincie blijft bij haar standpunt. Nu de gemeenteraad heeft besloten de plannen voor permanente bewoning in Zuiderzee op Zuid toe te staan, wordt de zaak mogelijk aan de Raad van State voorgelegd.

reacties (12)

 • 854788

   

  Een gemeente die een slecht verliezer is en zijn eigen gaat doordrukken. Ik snap niet waarom deze raadsleden zich zo achter een ontwikkelaar schaaren. Dit zijn nou eenmaal de regels en met zoals wij als burgers ons moeten houden aan de regels van gemeente en overheid. Misschien moeten we de financiën van de burgemeester en wethouders maar eens controleren. Een burgemeester die regelmatig verteert wordt bij dorhoutmees en wethouders die heel goed bevriend zijn met bouwbedrijf van der Steeg en oud ambtenaar Schenk. Maar goed dit is politiek.

  reageer
 • DeLuis

   

  Waarom zou een gemeente dit niet zelf mogen beslissen, waarom moet de provincie hier iets van vinden?

  reageer
 • Gijs

   

  Een projectontwikkelaar die een gokje waagt en daar gaat bouwen. Gokt mis. Het project aan een ieder probeert te verkopen, zelfs via Hary Mens, maar ook dat lukt niet. En dan met mooie verhalen de gemeente Dronten voor het karretje spant. En die trappen daar met de ogen open in. Zegt genoeg over onze bestuurders. Provinciebestuur, nooit toegeven, want het is toegeven aan gokkende projectontwikkelaars.

  reageer
 • Keek op de week

   

  eigenlijk een inkopper.. drontexit... maar ja bestuurlijk heeft de provincie gelijk. Er moet een betrouwbare overheid zijn die eenduidig is. Als de ene gemeente wel toestaat en de andere niet, wat is dan een betrouwbare partner. De juridische claims worden dan ook weer zeer complex (privaatrecht -publiekrecht)

  reageer
 • henk

   

  Dit zaakje stinkt

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Toos

   

  Laat het toe dat permanent bewonen op campings.......dan komen er weer meer woningen vrij voor asielzoekers...en geef die meteen wat geld mee.....

  reageer
 • Tsja

   

  Kan ik ook nog wat kopen hier.

  reageer
 • Thomas

   

  Ik stel voor dat de provincie eerst met een suggestie komt waar betaalbare woningen in Flevoland zonder minstens 40 jaar inschrijftijd te vinden zijn, en daarna pas kritiek uit op dit goede besluit. Maar de provincie kan dat niet, want er is een schreeuwend tekort aan zulke woningen, omdat onder andere de provincie bijna nergens woningbouw wil toestaan, en als het al mag, veel te kleinschalig.

  reageer
 • Roel

   

  Hier worden een paar mensen ontzettend veel beter van.

  reageer
 • zomaar een gedachte

   

  Bestuurlijke ongehoorzaamheid? Wil de gemeente lekker pesten om dan te kunnen overstappen naar Overijssel? Deze burgemeester doet toch waar hij zin in heeft. Hij is de baas

  reageer
 • DeLuis

   

  Volgens mij is de raad de baas, de burgemeester is alleen maar voorzitter en is niet de baas.

 • Maartje

   

  "Kunnen" overstappen op Overijssel. Volgens mij hebben Overijssel en Gelderland al duidelijk laten merken niets van doen te hebben met Dronten. Geen interesse at all!

 • Deetje

   

  Zo ging het in Ketelhaven ook gemeente doet orecies waar het zin in heeft

  reageer
 • Brinkman

   

  Hoe bedoel je eigenwijs. Gaat weer een hoop centjes kosten deze vriendjespolitiek. De steekpenningen zijn al betaald dus het moet doorgaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert