Gemeente: huurhuizen moeten politiekeurmerk krijgen

DRONTEN
Dronten overweegt om woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten te dwingen om al haar huizen van het politiekeurmerk te voorzien. Dat zei burgemeester Aat de Jonge donderdag tegen de gemeenteraad.

Het college van b en w en OFW discussiëren al lange tijd over het keurmerk dat inbraak tegen moet gaan. De gemeente wil dat invoeren voor huurhuizen, maar de corporatie wil dat niet. Om zo'n keurmerk te krijgen moet een woning worden voorzien van onder meer speciale sloten en verlichting.

De burgemeester overweegt OFW nu te dwingen om het keurmerk te gebruiken. De raad moet daar dan nog wel mee instemmen.

reacties (6)

 • Ina

   

  Voor wijken als de morinel geen overbodige luxe om een extra slot en verlichting te hebben

  reageer
 • Barbara

   

  Het hebben van een burgemeester of dat nu in Dronten is of niet, is op zich al een redelijke schijnvertoning waar veel mensen op af kunnen knappen. Des te duidelijker wordt dat nu daar ideetjes als deze uit voortkomen. Er zijn erg veel mensen van goede wil maar dat houdt lang niet altijd in dat hun voorstellingen praktisch uitvoerbaar zijn in samenhang met een geheel. In dit geval het kunnen hebben van een woonplek voor iedere burger zonder daar jarenlang voor op wachtlijsten te hoeven staan. Is dat laatste met een eenvoudig rekensommetje niet lang van te voren te plannen?

  reageer
 • Brinkman

   

  Dronten de Aat republiek. De burgemeester zijn wil is wet . Kan een burgemeester niet met een Aatexit weg gestemd worden ?

  reageer
 • kees d.

   

  Lijkt op een dictatoriaal bewind. Bewoners kunnen en mogen zelf ook iets doen.

  reageer
 • Astrid

   

  Politie keurmerk geeft schijnveiligheid en dat weten zelfs de verzekeraars want die geven al geen korting meer als je huis voldoet aan het keurmerk. Eén van de eisen van het keurmerk is zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.... Dat kan je alleen krijgen met of glas naast de deur, in de deur of met een camera systeem, mooi bedacht. Maar als er iemand aanbelt doet 99% van de mensen overdag toch wel open ongeacht of ze de gene kennen. Alleen in de avonduren willen oudere mensen de deur nog wel eens dicht houden. Net zo als bij elke buitendeur verlichting, dat is mooi maar dan moet die wel branden anders heb je er nog niks aan.... En als laatste de sloten, je kan prima sloten hebben maar dan moet je die wel op slot doen anders flipper je die in seconden open.... Kortom mooi verhaal van onze burgemeester maar ik denk dat hij terug moet naar zijn core-business van het lintjes doorknippen en bloemen uitdelen aan echtparen die 50 jaar getrouwd zijn, proost!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • knelis

   

  Als de burgemeester dit afdwingt bij de woningcorporatie OFW dan moet hij dat ook afdwingen bij alle bewoners van eigen wonigen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert