Politiek: camping Waterhout moet weg

ALMERE
Een meerderheid van de gemeenteraad in Almere lijkt groen licht te willen geven aan de onteigening van een deel van camping Waterhout. Dat bleek donderdagavond tijdens de politieke markt.

Een deel van de grond waar de camping nu nog is gevestigd, heeft de gemeente nodig om de verbreding van de A6 mogelijk te maken. De gemeente moet de benodigde grond uiterlijk op 1 augustus 2018 beschikbaar stellen aan Rijkswaterstaat zodat de werkzaamheden op tijd kunnen beginnen.

De gemeenteraad stemt volgende week officieel over de onteigeningsprocedure.

reacties (36)

 • Hannes

   

  De verbreding van de A6 is een totaal onnodige uitvoering op de geplande locatie... Rijkswaterstaat zal zeker zijn werkzaamheden aanpassen als de Floriade een andere wending zou krijgen..want die boeten slaat nergens op, dat is een kwestie vestzak broekzak.. Nogmaals de uitgekozen locatie is totaal niet geschikt voor de Floriade en de zo geprezen woon/werkwijk.. Als men dat niet in wil zien, waarmee de infrastructuur gepaard moet gaan!. Daar is het Eiland veel te kwetsbaar op ligging en kwaliteit!. Dat is al door menig ervaren deskundigen aangegeven. Ook wat het financiële plaatje tot gevolg zal hebben. En dat is juist op langere termijn het welgemeende continuïteit probleem!. Welke wending je aan het project Floriade ook mag geven het blijft hoe dan ook een overkoepelend concentratie probleem!.

  reageer
 • ron

   

  de verbreding komt ook aan de kant van de steiger. maar de gemeente wilde de A6 overkappen en dacht als we de A6 eens verlagen komt er grond vrij waar we de zijkanten alvast van kunnen maken en is de kans op overkapping groter. een mislukt plan want het rijk wilde de overkapping namelijk niet betalen maar nu zitten we wel met een ophoging waarvoor alles over de kop gaat. (o.a. ten kosten van de huidige bomen en de huidige camping) daarnaast wilde de gemeente ook nog eens een Floriade stadswijk en ontwierp een wal die nog breder is dan in het 1e plan. En maar volhouden dat het aan de camping ligt. Bah wat een leugenaars.

  reageer
 • ron

   

  waarom zou je eigenaar moeten zijn om plannen te maken ? (doet geen enkele ontwikkelaar) pas als plannen worden goedgekeurd worden gronden aangekocht ; normaalste zaak van de wereld.

  reageer
 • ron

   

  daar gaat het helemaal niet over. de camping is niet tegen de A6 maar tegen de manier van onderhandelen. (aan alle kanten wegen om je camping heen projecteren die net zo goed wat hadden kunnen opschuiven . maar dat niet willen toegeven. Het gaat ook niet om een óf óf situatie maar een én én situatie . een stukje onteigening aan de A6 zijde maar dan wel een coulanter omgaan met de andere zijde zou veel meer voor de hand hebben gelegen.

  reageer
 • Enna

   

  Zou onze geweldige gemeenteraad al eens een bezoek gebracht hebben aan camping Waterhout? 1 van de parels van Almere. Met bloed zweet en tranen opgebouwd tot een Eldorado waar velen met veel plezier verblijven en terugkomen. Waarschijnlijk zijn de notabelen van de gemeenteraad geen kampeerders anders werk je er toch niet aan mee om zoiets om zeep te helpen? Het had anders gekunt, anders gemoeten en hoop dat ze zich nog eens goed bezinnen op deze laffe daad. Ik zou me een naar en miserabel mens voelen als ik aan deze wanstaltige daad mijn medewerking en goedkeuring had verleend.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • bezorgde burger2

   

  Helemaal mee eens. De verbreding van de A6 had daar ook aan de kant van de Steiger gekund. Het zijn politieke spelletjes. Als een wethouder niet meer betrouwbaar is, is het snel afgelopen....

  reageer
 • Bezorgde burger

   

  Schandalig ! Andere woorden heb ik niet over voor deze handelswijze van de gemeente. Alle politieke partijen m.u.v. de PVV en Groen Links, zijn het met de onteigening eens. Politieke partijen, jullie zijn geen haar beter dan die drammer Herrema. Die Herrema liegt trouwens want de onteigening is wel degelijk vanwege de Floriade. Ik had al geen vertrouwen meer in de politiek maar dit bevestigt dat beeld alleen maar. Schandalig.

  reageer
 • Hebk

   

  Kees, wellicht was het je nog niet helemaal duidelijk maar bij verlies draait de gemeente Almere op voor het verlies. Dus jij ook ! Tis dat je het ff weet.

  reageer
 • Almeerse

   

  Als ik hun was zou ik de energie niet meer hebben om een nieuwe camping te starten .... Het duurt jaren voor het weer is zoals het was, alleen al de prachtig gevarieerde beplanting. Bomen zijn niet groot in 3 jaar, iets moet groeien, zich kunnen ontwikkelen. Het is geen gebouw, zoals een restaurant, wat je bouwt, inricht en klaar. Ik vraag me vaak af of mensen die zo bot reageren op de campingeigenaren ooit op de camping geweest zijn en of ze enig inlevingsvermogen hebben, iemands levenswerk vernietigen is niet niks...

  reageer
 • Almeerse

   

  Inderdaad, als de plannen doorgezet moeten worden, want dat is wat de gemeente wil, dan is er genoeg ruimte elders rond Almere. Gemeente blij, zittende ondernemers blij , bevolking die liever groen + water ziet ipv huizen + asfalt blij!

  reageer
 • Almeerse

   

  Inderdaad, het is de gemeente die geen openheid wil geven, die het zo weet te draaien dat Haddock en de Camping een raar spel spelen, terwijl ze zelf vanaf het eerste moment een verborgen agenda hadden. Zgn laten ze de ondernemers meepraten, maar ondertussen is de uitkomst allang bekend: het plan van de gemeente moet kosten wat het kost doorgaan. Er moet immers zoveel mogelijk geld in t laatje komen, een nieuwe woonwijk straks ten koste van groen en water....

  reageer
 • Enna

   

  Vroeger was de polder zee. Toen hebben we het ingepoldert tot land.Daarna hebben we in dat land een meer gegraven en dat noemen we nu WeerWater. En als we zo doorgaan, want die paar bootjes die daar varen ach, dan gooien we dat meer weer dicht en bouwen we er dure huizen op en noemen het WeerLand met als burgemeester de heer WeerWonen.

  reageer
 • Enna

   

  Ok jij wil dus ook liever een brede straat voor je deur ten koste van je eigen tuintje. Die verbrede A6 was er nooit gekomen als onze geweldige gemeenteraad nee had gezegd tegen de bodemloze put die Floriade heet.

  reageer
 • Enna

   

  Nee de gemeente geeft openheid! Alle besprekingen zijn vastgelegd in een GEHEIM LOGBOEK, wat dus niet openbaar in te zien is en wat is opgesteld door de slager die zijn eigen vlees keurt.Als je nou zo zeker van je zaak bent en ervan overtuigd bent dat je als gemeente in je recht staat, gelijk hebt en de procedure gaat winnen, dan hou je toch dat logboek niet geheim. Alles wat in Almere niet door de beugel kan wordt onder het mom van geheimhouding onder de pet gehouden.Dat is absoluut niet in het belang van Almere, niet van de Almeerse burgers en uiteindelijk ook niet van de verantwoordelijken die hier ooit《als ze hier nog zitting hebben》door de burger op afgerekend zullen worden.

  reageer
 • Hannes

   

  Een duurzame woonwijk met alle nieuwe technologieën wat nu al op de planken ligt. Is het nu ook al mogelijk zelfs op bestaande wijken, en andere locaties waar je het maar zou bedenken. Dan kan je het eiland voor veel elende kunnen besparen. En de Floriade zal zeker op een andere locatie met alzijn mogelijkheden kunnen worden behouden. Dan is die extra verbreding A6 totaal overbodig. Met wat aanpassingen voor de doorstroming naar het noorden is meer dan zat. En Almere zal zijn meerwaarden zeker behouden. ( En wat de extra werkgelegenheid betreft zal het zeker tegoeden komen.)

  reageer
 • Enna

   

  Voor wat ik begrijp was er wel ruimte. Maar dan in het financiële aanbod van de Gemeente. Nee hoor de wethouder wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en doet een aanbod wat je moet weigeren. Want hij is van mening dat de camping moest gaan onderhandelen.En aan de andere kant wel kapitalen uitgeven aan leuke dingen. Neem het Schippersplein bij het PIT. Ik kom daar regelmatig en zie weinig of geen bezoekers. Heeft kapitalen aan buitenaankleding gekost en kost nog steeds veel aan onderhoud. Ben benieuwd hoeveel (niet gesponsorde)maar echt betalende bezoekers ze trekken ten opzichte van de aannames van destijds.

  reageer
 • Nora

   

  Die Floriade is bij langen na niet rendabel, dat geld wat er in gestoken wordt komt er nooit uit, dit wordt verlies

  reageer
 • Raymond

   

  He he eindelijk toont de gemeente haar ballen. Die campingeigenaar wil toch niet meewerken en openheid geven.

  reageer
 • Mascha

   

  Triest, een prima lopend prachtig bedrijf laten verdwijnen voor nog meer asfalt. Hoe een gemeenteraad laat zien niets om zijn burgers te geven en zijn eigen zin door wil drijven ten koste van alles.

  reageer
 • Henk

   

  He Thjssie een verbrede camping

  reageer
 • Jan

   

  De PvdA dient bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen afgestraft te worden. Zij zijn in deze de absolute hoofdschuldige in dit hele Flopiade project. Enige wat men kan is geld weggeven aan bobo vriendjes.

  reageer
 • Willem D

   

  Te gek voor woorden een bedrijf wat winst maak slopen voor iets wat veel geld kost en nooit ook maar nooit winst zou maken. Dat kan alleen bij de pvda in Almere

  reageer
 • Pjotter.

   

  Van een verbrede A6 heeft iedereen een HEEL jaar profeit van,dus weg met die camping.

  reageer
 • Pjotter,

   

  Helemaal mee eens !!!

  reageer
 • 'S.lim

   

  Als ik hun was zou ik een stuk grond vragen bij het strand in de buurt van Pampus/Poort.

  reageer
 • kol

   

  Blijkbaar staat jou inkomen vast en interesseert het je niet dat een ander zonder inkomen komt. Je bent een goed mens.

  reageer
 • Kees

   

  Ja, want alles in het leven gaat alleen maar om winst...

  reageer
 • Ada wurtz

   

  Je hebt zeker nog nooit op een camping gestaan Thijs ,rot op met die Floriade dat kost ons alleen maar geld

  reageer
 • De ingenieur

   

  Hadden ze die eilanden vroeger ook maar afgegraven. Nu ziet men er een mooi stukje grondverkoop en OZB in. De camping is wel mooi geworden maar wat is feitelijk het nut op die lokatie. Veel stadsbezoek komt er toch ook niet vanaf. En wat moeten we idem dito met een haddock-bootjeshaven terwijl er geen hond op het weerwater vaart. Het is allemaal snel naar buiten. Maak maar een haven in het buitengebied bij een vaart. En waarom zou haddock plannen mogen ontwikkelen voor de eilanden? Die gronden zijn toch niet van haddock.

  reageer
 • Hannes

   

  De Floriade moet gebaseerd zijn op realiteit en eerlijkheid.. Als daar al verschillende partijen lijnrecht tegen over elkaar staan, dan kan je er donder opzeggen dat het project totaal geen kans van slagen zal hebben..Nu komt het er op neer dat twee verschillende projecten, waarvan totaal nog niet bekend is wat de toegevoegde waarde moet zijn.Vooral als je gaat bouwen op de bonnefooi, in afwachting hoe de inschrijving ook mogen zijn.

  reageer
 • thijs

   

  Weg met die camping. lopen alleen maar moeilijk te doen. En zeg nou eerlijk waar Heeft de gemiddelede Almeerder/Flevolandse, meer profijt van? De camping of een verbreedde A6?

  reageer
 • Thomas

   

  Van wat ik begrijp was er daar geen enkele ruimte mogelijk doordat ze alle plaatsen wilden behouden en precies in die vorm.

  reageer
 • Henk

   

  Dan kom je als gemeente goed over bij de burgers. Onteigenen om een project dat nooit winst zal genereren. Hopelijk worden de politiek bij de volgende verkiezingen afgerekend voor deze beslissing. Blijft, alles kan in Almere.

  reageer
 • Enna

   

  Onteigenen is de uitkomst van niet kunnen of willen onderhandelen. En nu zegt de gemeente Almere. We hebben een bod gedaan en daar hebben we geen reactie op gekregen en dus is het vastlopen van de gesprekken de schuld van de camping. Maar als je als bedrijf daar niet weg wil dan ga je toch niet onderhandelen over de prijs? Want dan beken je kleur. Nee, de gemeente Almere had moeten komen met verbeterde voorstellen die niet te weigeren waren!

  reageer
 • Ricardo

   

  Alles moet wijken voor de verliespost Floriade. Het kan in Almere

  reageer
 • Kansloos

   

  Wat een verspilling van zoveel geld en zonde van die mooie camping

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert