Urk wil grote vrachtauto's uit oude dorp weren

URK • Vr 1 juli 2016 | 11:50 • Vrijdag 1 juli 2016 | 11:50
De gemeente Urk gaat praten met winkeliers in het oude dorp, om de overlast door lossende vrachtauto's terug te dringen. Gekeken wordt of winkels hun spullen voor 8 uur 's ochtends bezorgd kunnen krijgen en of het mogelijk is om grotere vrachtauto's op het haventerrein te laten lossen.

De SGP vroeg de gemeente donderdag om maatregelen. Volgens de partij versperren grote vrachtwagencombinaties geregeld de smalle straten in het dorp. Bij Kruidvat en de Boni supermarkt zou dat zelfs meerdere keren per dag gebeuren. Daarmee wordt volgens de SGP eigenlijk de volledige toegang tot het oude dorp geblokkeerd en ontstaan onveilige situaties.

Met de gesprekken loopt de gemeente vooruit op een groter plan om het centrum verkeersluw te maken. In de toekomst is er ook een vergunning nodig om in het oude dorp te parkeren. Maar voor dit wordt ingevoerd, moet eerst een nieuw parkeerterrein aan de Slikhoogte worden aangelegd.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel