Urk wil grote vrachtauto's uit oude dorp weren

URK
De gemeente Urk gaat praten met winkeliers in het oude dorp, om de overlast door lossende vrachtauto's terug te dringen. Gekeken wordt of winkels hun spullen voor 8 uur 's ochtends bezorgd kunnen krijgen en of het mogelijk is om grotere vrachtauto's op het haventerrein te laten lossen.

De SGP vroeg de gemeente donderdag om maatregelen. Volgens de partij versperren grote vrachtwagencombinaties geregeld de smalle straten in het dorp. Bij Kruidvat en de Boni supermarkt zou dat zelfs meerdere keren per dag gebeuren. Daarmee wordt volgens de SGP eigenlijk de volledige toegang tot het oude dorp geblokkeerd en ontstaan onveilige situaties.

Met de gesprekken loopt de gemeente vooruit op een groter plan om het centrum verkeersluw te maken. In de toekomst is er ook een vergunning nodig om in het oude dorp te parkeren. Maar voor dit wordt ingevoerd, moet eerst een nieuw parkeerterrein aan de Slikhoogte worden aangelegd.
 

reacties (8)

 • Erik

   

  Misschien had de gemeente niet tien jaar lang fouten moeten maken met de vergunning om de boni te verhuizen?

  reageer
 • Vissekla

   

  Mee eens Aart, voor iemand die voor zijn plezier eens achter de brug wil varen de hele snelweg stilleggen.... en dan na tien minuten tot de ontdekking komen dat de golven wel wat hoog zijn, en moeders vindt dat best wel eng, hup :terug dan maar weer! Dan leggen we de snelweg nog maar een keer stil.

  reageer
 • Frans

   

  Mee eens! Flinke subsidies het liefst vanuit Europa.

  reageer
 • Peter

   

  Je kunt natuurlijk als gemeente niet opeens de regels veranderen en de winkeliers voor de kosten laten opdraaien. Een soort overslag op het haventerrein lijkt een goed idee, wellicht met lokaal vervoer per electrokar of iets dergelijks. Dat zal dan flink gesubsidieerd moeten worden.

  reageer
 • Aart

   

  Belachelijk. Altijd maar de schuld van de chauffeurs. Iedereen moet zijn spulletjes hebben, maar je staat altijd in de weg. Verbazingwekkend dat als we met tientallen auto's voor een plezierjacht staan te wachten je niemand hoort klagen over andermans pleziertje

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Max

   

  Waarom niet gelijk het oude dorp afsluiten voor auto's? Heb je ook geen last meer van die vrachtwagens, want op de fiets kan je er makkelijk langs. Scheelt ook weer een hoop kuierende auto's op de haven.

  reageer
 • Wegbeheerder Flevoland

   

  Helemaal mee eens.

  reageer
 • Frits

   

  Mag toch eens tijd worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert