Politie onderzoekt drie nieuwe busincidenten

ALMERE • Vr 1 juli 2016 | 18:56 • Vrijdag 1 juli 2016 | 18:56
De recherche in Almere onderzoekt drie nieuwe incidenten die hebben plaatsgevonden in en rond het busvervoer in de stad.

Volgens de politie is er in de nacht van donderdag op vrijdag bij de bushalte Molenbuurt-Noord met stenen naar een bus gegooid. Dat gebeurde rond 2 uur. Er sneuvelde een ruit, niemand raakte gewond.

Vrijdagmiddag probeerden onbekenden in de buurt van de Passage een luik in een bus te openen. Toen de chauffeur daar wat van zei, stak één van hen een middelvinger naar hem op.

Even later werd op het Haydnplantsoen een bushalte vernield. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Zeven aanhoudingen
De afgelopen weken zette de politie extra personeel in na incidenten rond het busvervoer in Almere. Ruiten van Connexxion-bussen waren het doelwit. Er zijn zeven mensen aangehouden. Op een na zijn ze allemaal weer vrij. Ze kregen een boete of moeten voor de rechter komen.

Aangifte
Vervoersmaatschappij Connexxion heeft van alle incidenten aangifte gedaan en zegt alle schade te willen verhalen. In sommige gevallen kan de vordering voor de schade oplopen tot enkele duizenden euro's.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel