Straatpraat: Militaire dienstplicht moet weer worden ingevoerd!

FLEVOLAND
Als het aan CDA-leider Sybrand van Haersma Buma ligt wordt de militaire dienstplicht opnieuw ingevoerd. Twintig jaar geleden kwam hier een einde aan door de opschorting van de opkomstplicht. Vanaf dat moment heeft Nederland een beroepsleger.

Van Haersma Buma ziet de dienstplicht als een verbindend element tussen jongeren en dat is hard nodig in de samenleving, vindt hij. De militaire dienstplicht zou zowel voor meisjes als jongens moeten gelden.

Zien de Emmeloorders ook wat in deze plannen?

reacties (15)

 • Knielus

   

  Dan kom je ook niet verder dan een weeklang is, wat juist nodig zou moeten zijn.

  reageer
 • .\/\/.

   

  D66 is de partij van de mensen van overoverovermorgen.

  reageer
 • Knielus

   

  Hoe verklaar je jou populistisch toontje, het populisme komt in alle lagen voor. D'66 heeft daar een handje van, mag het graag als stopwoord gebruiken. Je hoeft niet gek te zijn, om voor je zelf te bepalen of je populistisch bezig bent.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Het (C)DA schreeuwt zonder enig nadenken. Toen de crisis uitbrak had men direct de dienstplicht moeten invoeren met de mogelijkheid de krijgsmacht vrijwillig te betreden op de 16 levensjaar, heb ik in de vorige eeuw ook mogen doen. De nu gecriminaliseerde jeugd welke met religieuze motieven de mensen terroriseren zijn uitermate ongeschikt binnen de krijgsmacht te functioneren zij worden zelfs nog gevaarlijker voor ons land. De Criminele jeugd hoort in werkkampen te werken net zo lang tot de schade door hun doen en laten is berekend daarna kunnen ze hun straf uitzitten in een gevangenis om ge heropvoed te worden.

  reageer
 • Jaap

   

  Ik heb in dienst aardig leren schieten met springstof leren omgaan. Het lijkt mij niet zo handig om bepaalde mensen dat van s'rijkswege bij te brengen. Nu moeten ze er nog voor naar Syrie

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Knielus

   

  En de partij D'66 dan, in welk hokje wil je die plaatsen.

  reageer
 • Dnz.

   

  Ik ben niet gek, ik heb een huis gekocht in een wijk waar deze lui niet wonen. Even serieus: de algemene ondertoon op dit forum, dus ook bij niet-stenengooiende onderwerpen heeft vrijwel altijd de tendens: aanpakken dat tuig, afschaffen die handel, een ander bedriegt ons (bestuurlijk, graaiers, ed) of wie gaat dat betalen. Velen komen niet verder. Juist daar zou een maatschappelijke dienstplicht tegenover moeten komen, waar ook zelfredzaamheid, niet in een slachtofferrol komen, niet lullen, maar studeren en leren kijken kanger dan de neus lang is in plaats van polulistisch een toontje meefluiten, hard brullen, schelden en tieren, maar vooral niets doen... Stel voor! Ik iets doen?

  reageer
 • Evros

   

  Ze gooien altijd stenen door de verkeerde ruiten ! Loop eens een keer langs Dnz !

  reageer
 • August

   

  Zijn er nog mensen bij die ten goede verandert zijn na de voltooide dienstplicht in Flevoland??? Zo ja meld het dan hier even, ik ben benieuwd wat er na bier leren drinken is goed gekomen.

  reageer
 • Dnz

   

  Minimaal een jaar dienstplicht voor de Die oeverloze zeurende, zure klagers van dit forum! Dat zal ze leren. Houden ze ook eens rekening met andere mensen en leren dat de gehele wereld niet alleen om hun in hun kleine Almeerse/Lelystadse/Urkse... Wereld zijn en dat alles wat hun niet meteen interesseert of waarbij ze belang hebben afgeschoten moet worden. Oh ja, nog even in de geest van deze categorie... Wie gaat dat betalen?

  reageer
 • klaas

   

  Mensen die verplicht worden zijn niet gemotiveerd, daar heb je niets aan.

  reageer
 • Pzaal

   

  Goed voor de stelende inbrekende slopende geweld plegende rot jeugd.

  reageer
 • Knielus

   

  Per direct invoeren ! Straattuig minimaal een jaar dienst!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het CDA, de partij van de mensen van vroeger.

  reageer
 • Albert

   

  En wel direct aub.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert