Files op A6 door ongelukken

FLEVOLAND
Er hebben zaterdagmiddag verschillende files op de A6 gestaan. Na een ongeluk waren tussen knooppunt Muiderberg en Almere Poort twee rijstroken dicht.

Het verkeer stond ook stil tussen de afrit Urk en de afrit Swifterbant van de A6, eveneens door een ongeluk.

Eerder zaterdagmiddag stond het verkeer vanuit Emmeloord richting Joure ruim een half uur vast voor de Scharsterrijnbrug. Een deel van de brug wilde na opening niet terug naar beneden.


reacties (5)

 • AZesje

   

  Rij elke dag over deze weg en zie steeds meer mensen met een telefoon in de hand rijden. Deze rijden van de linkerrijstrook naar de vluchtstrook omdat ze bezig zijn met iets anders dan met het verkeer. Zou graag zien dat de politie hierop gaat controleren ipv op de snelheid.

  reageer
 • Dick

   

  100% mee eens.

 • Hannes

   

  Maar wat is nu uiteindelijke de oorzaak, misschien heeft Dick dat ook al gezien, ik denk dat de bestuurders teveel naar boven kijken naar die mooie luchten, die zo mooi op de foto's te zien zijn.

  reageer
 • Dick

   

  Hannes, komt ie, speciaal voor jou. 1. Te weinig afstand houden 2. Niet opletten/met andere dingen dan met verkeer bezig zijn. Dat zijn oorzaken voor kop staart aanrijdingen. Er van uitgaand dat dit allen kop staart aanrijdingen waren.

 • Jos

   

  Als je de stipjes van ongelukken in 2015/ 2016 vergelijkt rond Almere Poort met dezelfde periodes ervoor is er toch echt wat mis met die splitsingen.

  reageer
 • Pffff

   

  Hoe moeilijk kan het zijn. Houd afstand, pas je snelheid aan, laat je niet afleiden. Dan kan er weinig mis gaan, tenzij je onwel wordt uiteraard.

  reageer
 • Rob

   

  Wanneer wordt er nu eens normaal gedaan op de weg? Er zijn alleen maar gestoorden op de weg

  reageer
 • Dick

   

  Nee, hoor, het zijn niet alleen maar "gestoorden" op de weg. Het zijn juist die mensen die 100-110 rijden die de brokken maken. En laat dat nou de grootste groep mensen zijn, die kun je niet echt "gestoord" noemen. Heel veel van deze "keurige" zich aan de maximum snelheid houdende bestuurders realiseren zich niet dat er anderen wel 130 rijden, gaan bij het inhalen "ruchsichtlos" naar links, al of niet richtingaangevend. Tja en als dat dan gebeurt op een moment dat het niet meer kan, heb je brokken. Diezelfde categorie "slaaprijders" zijn ook vaak diegene die in files of bij brugopeningen zodanig zitten te slapen dat ze niet opmerken dat het verkeer voor ze stilstaat en kleunen dan achterop de file.

 • Sjaak

   

  Je wilt niet weten wat ik daar eens mee maak op de weg ik kom regelmatig te laat op mijn afspraken door asoos die niet normaal kunnen rijden.het is elke dag een drama op de A6

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert