Jubilerende ziekenomroep nog volop in bedrijf

EMMELOORD
De Omroep voor Zieken en Ouderen Noordoostpolder bestaat 50 jaar. De vrijwilligersorganisatie heeft in die vijf decennia veel veranderingen doorgemaakt. De OZO werd opgericht om mensen die langdurig in het ziekenhuis lagen en aan huis gekluisterde ouderen vermaak te bieden.

Tegenwoordig is er geen ziekenhuis meer in Emmeloord en komt de omroep niet meer met een simpele druk op de knop de huiskamer in. De Ziekenomroep is nu alleen nog maar via internet te beluisteren en dat betekent dat er nog weinig ouderen zijn die dat doen.

De programmering is op die digitale ontwikkelingen aangepast. Zo zijn er programma's in het Pools, Turks en Syrisch. Bovendien is er een speciaal jongerenprogramma en een nachtprogramma. OZONOP heeft nu luisteraars over de hele wereld. Op piekmomenten zijn dat er volgens de Ziekenomroep zo'n 6.000 per uur.

reacties (1)

  • Gonny Geurts

     

    In 1968 lag ik 4 maanden in het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord te wachten tot mijn gecompliceerde beenbreuk weer genezen zou zijn, als 16-jarige ( ik vierde er mijn 17e verjaardag)tussen de oudere dames .De ziekenomroep was een van de hoogtepunten van de week. Er werden plaatjes voor me aangevraagd en iedere week hadden ze weer moeite gedaan om een plaatje van John Mayall voor me te vindentussen de in mijn ogen sentimentele muziekjes in! HULDE!!!

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert