Centrada brengt asbestdaken in kaart

LELYSTAD
Woningcorporatie Centrada in Lelystad heeft een inventarisatie gemaakt van de asbestdaken op huurwoningen in de wijken Plantage, Hofstede en de Schoener. Het asbest, dat voor 2024 verwijderd moet worden, blijkt op veel tuinschuurtjes te zitten.

Die schuurtjes grenzen vaak aan schuren van koopwoningen. Daarom biedt de aannemer van Centrada die huiseigenaren aan om voor 650 euro ook het asbest van die schuren te halen.

Het is de bedoeling dat de asbestdaken in september worden vervangen. De komende vijf jaar inspecteert Centrada de daken in andere Lelystadse wijken.

reacties (14)

 • Tim

   

  €650,- ???? Koekoek wat een geld heb al geïnformeerd en ben €100,- voor nieuwe platen kwijt plus 2 uurtjes werk maximaal. Doe het wel zelf wat een gekken

  reageer
 • Drontenaar

   

  Dan neem ik het terug. Voor 650 inclusief is het niet gek. Wist ik niet. Excuses.

  reageer
 • Dak dekker

   

  Ter info. Is inclusief nieuw dak leggen.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Het is zeker niet verboden als particulier tot x aantal m2. En reken maar niet dat ze daar een nieuw dak voor maken. Dan was het idd niet duur. Dit is puur voor verwijderen van een aantal Golf platen die je zonder inventarisatie rapport zelf mag verwijderen dubbel in plastic en aanbieden bij de stort.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Gezien het werk en de benodigde materialen is Euro 650 helemaal niet duur. U zult het zelf nauwelijks goedkoper kunnen en bent wel een hoop tijd kwijt met risico's voor de buurt bovendien. Het zou eigenlijk gewoon verboden moeten zijn. Oeps, dat is het ook.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Wie maakt hier de grootste winst? Juist de overheid die vangt 21% btw. Zij zouden door deze overheidsmaatregel dit moeten verlagen naar 6%.

  reageer
 • Barbara

   

  Perfecte reactie. Bestuurders gezeteld in de bouwwereld waren en zijn altijd al dom en/of gewetenloos bezig, inclusief ministers..

  reageer
 • Langs de randen van het toelaatbare!

   

  Het zou geen slecht idee zijn dat alle woningcorporaties wettelijk binnen afzienbare tijd verplicht werden dit openbaar in kaart te brengen! Volgens de Arbowetgeving had men al lang risicoanalyses moeten maken binnen de bedrijven en via ondernemingsraden (en arbocommissies ) dit binnen de corporaties terhand moeten nemen.Men had dit probleem allang als een morele en wettelijke verplichting kunnen op pakken. Het is werkelijk schandelijk ,het coporatieland is een verweven netwerk in bestuurlijke kring die heus wel weten hoe men dit moet op pakken.

  reageer
 • John

   

  U bent goed gecompenseerd bij vertrek uit de schouw. Het asbest moet van de daken af, uiterlijk 2024 (van de rijksoverheid), deze verplichting is nog niet zo heel lang bekend. En asbest zit in en op veel woningen van voor 1995... Bij verkoop van een woning is verplicht de aanwezigheid / vermoeden van asbest te duiden. Elke koper weet dus dat hij of zij een woning met asbest koopt. De afweging maakt de potentieel koper dus zelf en niet de woningbouwvereniging.

  reageer
 • Jan

   

  Je zou bijna denken dat centrada met voorkennis gehandeld heeft door deze woningen in de verkoop te gooien destijds.

  reageer
 • John

   

  Wel even een sloopmelding doen bij het bevoegd gezag! Golfplaten risicoklasse 1 mag je als eigenaar!! zelf tot 35m2 verwijderen. Niet met familie of vrienden, alleen de eigenaar van de woning zelf!! Zodra golfplaten verweerd zijn is het een gevalletje risicoklasse 2 en mag je ze zelf niet verwijderen! Dat u het ff weet

  reageer
 • Jeroen

   

  650,-- zullen de kosten zijn voor dak eraf, storten en nieuw dak erop. Dak ca 10m2 dan valt het nog mee. Menig particulier zal ook bang worden gemaakt met de verhalen over asbest dus ook niet het zelf durven.

  reageer
 • Tuuk

   

  Precies! En ga dat ook zeker doen en ff verder shoppen! Centrada mooie boel eerst moesten wij 18 jaar terug weg uit de Schouw ivm asbest en dan vervolgens stoppen jullie de bewoners in een huis met ook asbest. Dit 18 jaar geleden ook voor hun voeten gegooid en kreeg toen te horen van Centrada " ohhh, maar dit dak is niet zo erg als in de Schouw!" Jaren later gaat Centrada een hele hoop woningen te koop aanbieden en nu 18 jaar later komen ze in ene met het verhaal de daken moeten verwijderd worden ivm asbest! Is die verkoop dan geldbesparing van Centrada geweest. Zij wisten bij de verkoop zo'n 15 jaar geleden heel goed, dat dit ooit moest gebeuren.

  reageer
 • Drontenaar

   

  650 euro! Voor een schuurdak? Terwijl ze het zelf gratis eraf kunnen halen en gratis nd stort brengen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert