Kinderen met alcoholvergiftiging in ziekenhuis

NOORDOOSTPOLDER
Drie minderjarigen zijn afgelopen weekend in Noordoostpolder en Urk met een alcoholvergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de politie.

Een voorlichter kan niet zeggen waar de minderjarigen precies te veel gedronken hadden en hoe jong de slachtoffers zijn.

De politie meldt verder dat een 18-jarige man uit Emmeloord een bekeuring voor openbare dronkenschap heeft gekregen. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag aan de Nagelerweg.

reacties (6)

 • Hendrik

   

  Urk is toch een eiland? Moet makkelijk droog te leggen zijn, is met heel Flevoland ook gelukt....:-)

  reageer
 • kritiesj

   

  Ze moeten gewoon iedereen die met drank op iets veroorzaakt of daardoor in het ziekenhuis komt gewoon de boel zelf laten betalen. Niet alleen de ziektekosten maar de inzet van politie en andere hulpverleners ook. Zijn ze minderjarig, dan zijn helaas de ouders aan de beurt. Kunnen de zorgkosten in Nederland aanmerkelijk omlaag.

  reageer
 • Klaas

   

  En als jij per ongeluk een foute beslissing neemt en een ernstig verkeers ongeluk veroorzaakt?moeten we dan ook alles op jou gaan verhalen zonder tussen komst van verzekeraars.scheelt mij ook erg veel premie

 • Piet Viskamp

   

  Altijd weer die op Urk en onze honken verichte negatieve berichtgeving. In andere gemeenten drinken ze net zo veel maar daar schrijven ze nooit over.

  reageer
 • Urker

   

  Ja joh. Op de griend drinken ze ranja en spelen ze mens-erger-je-niet. Open je ogen. Loop elke zaterdag met de bezorgde ouders mee. Drank is een cultuur in ons dorp. En de drugsdealers zijn er als de kippen bij als drank je geen voldoening meer geeft.

 • Evros

   

  Waarschijnlijk weet je niet wat er op de spoedeisende hulp gebeurd. Kinderen van 12-13 jaar komen daar terecht. De comazuipers. En natuurlijk ook mensen die op een andere manier niet gezond leven. Ik begrijp die reactie wel. Maar..... Waar blijft de verantwoording van de ouders/verzorgers van de kinderen? Hebben ze zo weinig overwicht op hun kroost? Dan moeten zij heropgevoed worden en inderdaad voor de gemaakte kosten opdraaien. Zij nemen plaatsen op de IC in alleen maar voor de lol ! Een alcohol verbod in Nederland , graag ! En schaf dan de tabak ook maar af ! Dan zijn er in ieder geval twee slechte dingen geëlimineerd

  reageer
 • Voor de lol? Tegen de uitzichtloze ellende, denk ik eerder. En droogleggen is al eerder geprobeerd, die geschiedenis hoeft zich niet te herhalen, dat geeft juist meer ellende en verhoogt de criminaliteit.

 • jo jo

   

  Het verbaast me niks.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jordi

   

  Alle kosten dus werkelijk alle gemaakte kosten naar (zogenaamde) slachtoffers cq naar de voor hun verantwoordelijke.

  reageer
 • Piet

   

  En als jij in het ziekenhuis komt ook alle kosten voor eigen rekening, want wie zegt mij dat jij een gezond eet- en drinkpatroon hebt, en of jij wel genoeg beweegt en je geestelijke gezondheid verstandig op orde houdt? Je leeft in een SAMEN-leving Jordi en dat betekent dat we samen elkaars fouten opvangen en samen profiteren van elkaars successen (bijvoorbeeld door middel van de inkomstenbelasting). En een minderjarige heeft nu eenmaal net wat meer recht op het maken van vergissingen dan een volwassene.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert