Flevolander geeft weinig uit aan dagje cultuur

FLEVOLAND
Flevolanders hebben weinig geld over voor een cultureel dagje uit. Met 134 euro per jaar staan we stijf onderaan in een landelijk onderzoek naar de participatie en waardering van cultuur. De gemiddelde besteding in Nederland is 198 euro. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de BankGiro Loterij. 

Inwoners van Flevoland zijn ook het minst tevreden over het culturele aanbod in hun eigen provincie. Slechts 18 procent van de ondervraagden kan uit de voeten met de mogelijkheden voor een uitje in Flevoland, terwijl de tevredenheid landelijk gezien op 51 procent ligt. 

Als er dan toch een cultureel uitstapje gekozen moet worden, dan gaat de voorkeur uit naar museumbezoek. Binnen de provinciegrenzen is museum Schokland de favoriet. 
 

reacties (4)

 • Almeerse

   

  Er is genoeg te doen, ik noem een paar dingen: theater ( vis a vis , suburbia, Kaf bijv.) , bataviawerf, nieuwland, corrosia, bioscopen ( incl voorstellingen georganiseerd door bibliotheek ), er zijn galerieën etc. En natuurlijk kun je als Flevolander ook buiten de polder op zoek naar cultuur ....

  reageer
 • Boels

   

  Schaf de subsidies af, dan moeten ze naar de burger toe. Dit werkt: bakfiets met piano+speler+mannetje met centenbakje (of andere laagdrempelige oplossing).

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Is het inclusief het bedrag voor de Floriade?

  reageer
 • Willem D

   

  Wat moet je doen dan in Flevoland zwemmen kan je niet blauwalg of waterplanten vissen te veel waterplanten . Boot huren waar kan je varen dan ja op de grote plas voor de rest nergens Of naar bataviastad ben je arm voor je bij de winkels ben aan parkeergeld Nee neem voorbeeld aan Noord Holland zwemmen vissen varen winkelen zo'n zee

  reageer
 • MKM

   

  Volgens mij moet u uw bakje met punten en komma's even bijvullen.

 • Remco

   

  Ga eens parkeren bij een willekeurige grote stad in Noord Holland (Amsterdam, Purmerend, Alkmaar, Haarlem) en kijk eens wat je daar kwijt bent aan parkeren. Overigens zou ik Bataviastad of zwemmen niet onder een cultureel uitje scharen maar dat terzijde.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert