SP staat alleen in kritiek op burgemeester

NOORDOOSTPOLDER
Een motie van treurnis van de SP tegen burgemeester Aucke van der Werff heeft het niet gehaald in de gemeenteraad van Noordoostpolder. De motie kreeg geen enkele steun van andere raadsleden.

De SP vindt dat de burgemeester steken heeft laten vallen bij het inzetten van een noodbevel tegen journalisten van Omroep Flevoland. Dat gebeurde rondom een informatieavond over een nieuwe opvanglocatie voor asielzoekers. 

Veel partijen uitten kritiek op de SP voor het opnieuw oprakelen van de discussie over het noodbevel. "Over de rug van de burgemeester wil de SP zich hier in de kijker spelen", zei Rien van der Velde van de PvdA/GroenLinks. "Waarom doen we dit?", vroeg VVD'er Willem Keur zich af. "Elke keer die negativiteit, stop daar eens mee." Ook de ChristenUnie/SGP trok fel van leer tegen de SP. "Ik schaam mij ervoor dat dit punt weer op de agenda staat. Wij zijn dit gedoe meer dan zat" riep de partij.

De gemeenteraad sprak opnieuw over het noodbevel omdat de bezwaarschriftencommissie onlangs oordeelde dat de burgemeester fout zat bij het uitvaardigen van het noodbevel. 
 

reacties (8)

 • Slappe partijen. Toon ballen. Laat dat mannetje zich verantwoorden tav z'n leugens. Gaan we nu ineens de verstreken tijd als excuus gebruiken? Man man man.

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Met de sympathisanten van burgemeester Aucke van der Werff ben ik het helemaal eens .... Laten we de laatste jaren van zijn burgemeesterschap een beetje positief kijken naar de Slechtste Burgemeester Ooit.

  reageer
 • Ikke

   

  Nou SP, gaat het kwartje nu eindelijk vallen? Zet je ergens in waar mensen blij van je worden. Buiten de politiek, zou ik zeggen...

  reageer
 • Carry

   

  De burgemeester is ook fout heeft de bezwaarcommissie geoordeeld. Maar de meeste mensen binnen en buiten de raad willen het graag onder het tapijt vegen! En de SP zet zich voor heel veel dingen in. Beter het nieuws volgen. Gooi de oude zooi die al jaren hier zit en de gemeenschap klauwen met geld kost met hun onzin projecten eindelijk eens buitenspel!

 • Barbara

   

  Hou toch eens op met dat burgemeestertje gepest. Allemaal machogedrag zelfs een SP is dat in dit geval niet vreemd.

  reageer
 • Ach ja?

   

  De partijen die geen principes hebben lopen met een pak boter op hun hoofd.Zwalkers noemen we deze karakterloze mensen. O ja, Rien en Willem een paar voor het nostalgisch kabinet?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevowatcher

   

  De burgemeester zit er door goedkeuring van de raad (benoemd door de CvdK), en als de raad vindt dat vd Werff niets mispeutert heeft, staat de SP (zoals zo vaak in Flevoland) alleen in haar kritiek.. De SP is langzamerhand een beetje de partij van het venijn aan 't worden, de kritiek is oeverloos, maar mist kant en wal. 'Constructief' en met goede initiatieven komen is wat de SP mist, overal tegenaan schoppen kunnen we allemaal.

  reageer
 • Knielus

   

  Over al tegen aanschoppen op het juiste moment is de kracht van een politieke partij. Want wie schopt er hier nu met zo'n zachte bal, jij of de politieke partij. Hoe venijn en Costructief kan je langzamerhand zijn.

 • Typische gedachten Flevowatcher,

   

  Vreemde gedachten om een andere denkwijzen in het debat te smoren.Het toedekken en onder het tapijt vegen van dergelijke acties maakt dat het publiek de politiek een merkwaardige groep mensen vindt die niet meer van deze maatschappij zijn. Het kleineren in uw commentaar geeft het juiste beeld weer dat er een regente mentaliteit heerst onder een selectieve groep z.g.n. politiek bedrijvende mensen.Juist het uitsluiten in een gezamenlijke meningsvorming maakt de politiek ongeloofwaardig.Politiek zou in deze tijd van iedereen moeten zijn en niet alleen van sterk dominante mensen.

 • kritiesj

   

  De SP staat wel vaker alleen

  reageer
 • Reaguurder

   

  Dus het was gewoon een agendapunt? Dan hebben ze toch het recht dit te doen? Snap andere partijen in deze niet zo.

  reageer
 • Henk

   

  Met welk doel? Hier schiet niemand wat mee op.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert