Na zomer duidelijkheid over financiële hulp asbestdaken

LELYSTAD • Di 5 juli 2016 | 23:13 • Dinsdag 5 juli 2016 | 23:13
De gemeente Lelystad geeft dit najaar meer duidelijkheid over de mogelijkheden die de gemeente inwoners met asbestdaken praktisch en financieel kan bieden. De raad heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met een voorstel om onderzoek te doen naar de opties.

Geld lenen van de gemeente?
Onderzocht wordt welke mogelijkheden er zijn om geld voor de asbestsanering te lenen aan inwoners. Vanuit de landelijke overheid komt eind dit jaar meer duidelijkheid over subsidieregelingen voor asbestsanering. Maar wethouder John van den Heuvel verwacht niet dat er vanuit Den Haag extra geld komt voor dit probleem.

Steun aan inwoners
Ook wordt bekeken in hoeverre de gemeente inwoners kan begeleiden en steunen, zonder verantwoordelijk te worden voor de problemen. Gezamenlijke plannen van inwoners en duurzaamheid krijgen extra aandacht in de onderzoeken van de gemeente. Het Platform Asbestdaken Lelystad vindt het een stap in de goede richting dat de gemeente de mogelijkheden gaat uitzoeken. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel