Noorderbaan en Staalwijk volgend jaar op de schop

DRONTEN
De gemeente Dronten wil volgend jaar beginnen met het opknappen van de Noorderbaan in Biddinghuizen en de Staalwijk in Dronten. Beide industrieterreinen moeten worden aangepakt naar het voorbeeld van Spelwijk in Swifterbant.

Wethouder Vis was woensdag in Swifterbant ter gelegenheid van de oplevering van het opgeknapte industrieterrein Spelwijk. Daar is het openbaar terrein in overleg met de ondernemers opnieuw ingericht en is het groen teruggebracht.
Vis vertelde daar dat de gemeente Dronten soortgelijke plannen heeft voor Noorderbaan en Staalwijk. Daarover worden momenteel gesprekken gevoerd met de betrokken ondernemers.

Provincie betaalt mee
In Spelwijk kostte de opknapbeurt 130.000 euro, waarvan de helft door de provincie is betaald. Ook voor Biddinghuizen en Dronten gaat de gemeente de provincie vragen om mee te betalen.

Het werk aan deze industrieterreinen moet uiterlijk 2019 gerealiseerd zijn. Als het aan de gemeente Dronten ligt, gebeurt het sneller. Het streven is dat volgend jaar de schop de grond in gaat.
 

reacties (3)

 • mike

   

  Waar ze nu een beetje hebben op geknapt staat maar 1 bedrijf ja straks waarschijnlijk twee. Maar op de andere kant van de industrieweg staan ook bedrijfjes en als de gemeente nu ook daar het asfalt vervangt dan is dat al stap 1. En overleg met de eigenaren van de bedrijven. Als de gemeente dat ook eens doet komen ze vele industrieen in de gemeente vast en zeker verder. Maar dan moeten ze natuurlijk wel luisteren.

  reageer
 • Jean

   

  130000€ ik weet niet waar het aan uit gegeven is maar als ik daar rond loop zijn ze de helft vergeten. Daar waar de vrachtwagens staan is alles schots en scheef en het onkruid komt tot aan mijn knieën. Het is gewoon een aan fluiting.

  reageer
 • Johan

   

  In de Spelwijk is er nog niet veel veranderd, de bedrijven staan er nog steeds verloederd bij. Alleen bij van Engelen ziet het er nog redelijk netjes uit, maar daar gaat het ook hard achteruit! Klanten lopen massaal weg en het grootste dealerschap zijn ze onlangs kwijt geraakt, ik ben benieuwd of ze het tot 2017 halen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert