Daders maken niets buit bij plofkraak

EMMELOORD
De daders van de plofkraak maandagmorgen in Emmeloord hebben niets buitgemaakt. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De politie is nog op zoek naar de twee verdachten die de pinautomaat van de ABN AMRO op de Deel hebben opgeblazen. Getuigen hebben gezien dat twee mensen op een bromfiets of motor wegreden in de richting van Bant.

De explosie rond 04:00 uur was in de ruime omgeving te horen. Na de explosie ontstond er brand in het gebouw. Twee ramen van de bank zijn gesneuveld en de deuren raakten beschadigd. Drie woningen in de omgeving van de bank werden uit voorzorg ontruimd. De bank is inmiddels weer open.

reacties (4)

 • henk

   

  Dat kan wel kloppen. Wie gaat er nou in de nacht van zondag op maandag een pinautomaat leeghalen, terwijl juist in het weekend daar veel wordt gepind, en zo'n ding op werkdagen wordt bijgevuld.en was het ook niet ene Eric die bij een eerder artikel had gereageerd met de mededeling dat hij met eigen ogen had gezien dat 3 verdacht uitziende figuren op Zaterdagmiddag een groot bedrag hadden gepind, die automaat was toen al zo goed als leeg. Een leer voor een volgend keer ; wil je een geldautomaat leeghalen, doe dit dan voor het weekend en niet er na.

  reageer
 • jootje

   

  nou zo goed als leeg lijkt mij niet ! ik heb daar gewoon gepind op zaterdag . nergens lees ik dat er geen geld in zat . denk dat daar een andere reden voor is geweest dat ze geen buit hebben gemaakt , want geld zat er heus wel in alleen is het waarschijnlijk mislukt vanwege veiligheidsmaatregelen van de bank .

 • erik

   

  pin automaat was niet leeg !! er werd een bedrag van 1300 euro gepind.trans actie bon hing nog uit de automaat,dus je wijze woorden dat de automaat leeg was,zijn dus geen wijze woorden,

 • Jond

   

  Tactische reactie van de bank........

  reageer
 • Kaassie

   

  ben heel nieuwsgierig wat het uiteindelijk heeft gekost : bank, politie Brandweer, ziekenauto, kerk, opruimen , opbouwen enzovoorts. Volgens mij is het grof weg maar zo 100.000 Euro...

  reageer
 • me

   

  Wat maken ze zich druk om een kwajongenstreek.

  reageer
 • Verbaasd

   

  Kwajongenstreek?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert