Straatpraat: zorgen over kwaliteit verpleeghuizen

LELYSTAD
Minder beleid en regeltjes in verpleeghuizen waardoor het personeel weer kan doen waar ze goed in is: verzorgen. Die oproep doet Hugo Borst vanochtend in het AD. Hij schrijft in een open brief over zijn dementerende moeder die in een verpleeghuis woont. En over verzorgers die te veel tijd kwijt zijn aan het invullen van formulieren en het volgen van allerlei beleid.

Wij vroegen op straat in Lelystad hoe het met de verpleeghuiszorg in Nederland is en of mensen zich zorgen maken.....

reacties (3)

 • Carlo

   

  Dit is te erg, je kan beter soms in een gevangenis zitten. Dan krijg je betere zorg. Dit is Nederland weer op zijn best. En dan niet te vergeten het geld dat uitgegeven wordt aan Europa, om weer landen te redden . Te zot voor woorden

  reageer
 • Hugo Borst omschrijft expat wat veel mensen ervaren. Binnen de organisatie heerst een oude ddr cultuur, de verzorgers zijn bang voor het afdelingshoofd, welke doodsbang is voor de manager, die als de dood is voor het bestuur, welke de commissarissen vreest, die koude rillingen krijgen van de inspectie. Laat de verzorgen weer hun vaak met liefde uit te voeren verzorging doen, en schaf 75% van alle rompslomp inclusief 3 kwart van alle manager. Deze manager die vaak denken achter de computer zittende alle problemen wel denken op te lossen, doch totaal geen idee hebben wat er in de organisatie fout gaat. En wat denkt : Sinds van Rijn is het in een verpleegtehuis niet fijn.

  reageer
 • Lies

   

  Helaas is in deze maatschappij geld belangrijker dan de mens! En dat zie je overal. Zolang dat zo blijft veranderd er niets.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert