Demonstratie tegen verplichte herkeuring voertuigen

LELYSTAD
Eigenaren van bijzondere auto's en scooters gaan op zondag 24 juli opnieuw demonstreren bij politiebureau De Doelen in Lelystad. Ze zijn boos dat sommigen hun voertuig na een politiecontrole verplicht moeten laten herkeuren, terwijl de APK nog niet vervallen was.

Volgens de eigenaren heeft de politie het op hun auto's voorzien, omdat de voertuigen er bijzonder uitzien. Technisch zou er niets aan de auto's en scooters mankeren. De eigenaren hebben de afgelopen weken geprobeerd om hun bezwaren aan de politie uit te leggen maar dat zou niets hebben opgeleverd.

Als de politie eenmaal een herkeuring heeft opgelegd, mag de eigenaar geen meter meer rijden totdat de Rijksdienst voor het Wegverkeer naar het voertuig heeft gekeken. Voor eigenaren betekent dit vaak dat ze wekenlang alternatief vervoer moeten regelen.

reacties (18)

 • Henk

   

  Dan kunnen ze bij de politie meteen een bekeuring in ontvangst nemen voor het organiseren van een demonstratie zonder vergunning. En als ze er dan toch staan noteer dan even de namen zodat ze de schade aan de wegen (o.a. De dijk naar de centrale) kunnen vergoeden. Oh daar hoor je ze niet over zeker.....

  reageer
 • Eric

   

  Dhr Ag Meijer verzint het allemaal ter plekke??? Men moet kijken naar de feiten! Natuurlijk zijn er auto's waarbij een WOK melding terecht is, maar dit is een zeer zware sanctie. De WOK melding is door deze meneer in Lelystad vaker uitgeschreven dan door alle agenten tezamen en dit klopt natuurlijk niet.

  reageer
 • taxi chauffeur

   

  Nee Flevowatcher, dan de auto's van nu met hun sjoemel software, niks moderne autos zijn schoner, op papier mischien maar houdt het vaak op, denk maar even aan de elektrische auto, al die accu's hmmmmmmm, wat is er gesneuveld om ze te kunnen maken en dan nog erger, waar gaat het afval heen als de hele accu bank is afgeschreven?

  reageer
 • taxi chauffeur

   

  Er zullen de uitzonderingen zijn en die heb je ook onder de gewone auto's, ik rijdt zelf ook in een "boembox" zoals ze hier oa genoemd worden,ze mogen mijn auto ten alle tijden aan een keuring onderwerpen, ben ik niet bang voor. Ik zie in de garage auto's die voor onderhoud komen, omdat het lampje het aangeeft, die er slechter bijstaan dan menig getunde bak, de tuners,poetsers, pimpers hebben vaak meer aandacht voor hun trots dan menig reguliere auto bezitter.

  reageer
 • Jan

   

  Een gladde band is nog geen reden voor een WOK melding, het betreft hier 1 agent die deze meldingen uitdeelt op basis van zijn eigen aannames op het moment dat deze agent een WOK melding uitdeelt heb je als eigenaar geen mogenlijkheid om je auto direct naar de garage te rijden om het gelijk te laten nakijken dit kan pas 6 weken later bij de rdw waardoor je in principe al machteloos staat tegenover de aanname van de agent en dat is nou jet iets wat moet veranderen. Op het moment dat deze agent een wok uitdeelt zou je gelijk naar een garage moeten kunnen het liefst de desbetreffende merkdealer van de auto om dit te laten nakijken of dit idd wel terecht is, want 9 van de 10 meldingen zijn te onrechte uitgedeelt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Trebor

   

  En onveilige auto's van de weg halen.

  reageer
 • Wil je nu een certificaat of een ballon?

  reageer
 • Chanan

   

  Nogal logisch als je eerst alles weer terugveranderd zoals het hoort bij een keuring.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Je kan zonder afspraak gewoon op een gratis dagkenteken naar de RDW rijden en dan in de rij wachten voor een keuring.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Dit soort rijdende boemboxen en knallende uitlaten moeten gewoon van de weg. Hoezo protesteren? Het wijzigen van specificaties van een gekeurd/standaard voertuig is bij wet verboden zonder herkeuring, daarom graag een wetswijziging: inbeslagname en vernietiging, zeker als het wijzigingen aan uitlaat e.d. betreft: milieu-uitstoot veel te hoog. Beschouw 'gewijzigde' voertuigen als zijnde nieuw: dan kun je alle rijdende ellende opvorderen...

  reageer
 • Hannie

   

  Mijn Volvo heeft 300pk vanuit de fabriek, is gewoon apk gekeurd en komt er elk jaar weer doorheen... geen circuit voor nodig.

  reageer
 • Rob

   

  Heeft de Politie niets beters te doen. Boeven vangen!!

  reageer
 • IK

   

  APK is een momentopname, alles kan dan in orde zijn. Een maand later kan je al een kale of beschadigde band hebben, lekkage in de remmen enz enz. Je krijgt niet zomaar een WOK melding, wordt altijd bijverteld waarom!

  reageer
 • Rider

   

  Verdiep je eens wat meer in de feiten !! Het gaat hier om één agent die te pas en te onpas een WOK (Wacht Op Keuren)melding uitdeelt. In negen van de 10 gevallen is bij een verplichte herkeuring die verplicht bij de RDW gedaan moet worden geen enkel technisch gebrek geconstateerd. Ondertussen worden de auto eigenaars hierdoor wel met kosten opgezadeld en een onterechte boete. Lees hier verder: https://m.facebook.com/home.php#~!/groups/797716307030017

  reageer
 • Rinus

   

  Laten ze lekker op een circuit gaan racen met hun opgevoerde boemboxen.

  reageer
 • Chanan

   

  Tja een ieder kan zijn voertuig goed laten keuren om vervolgens van alles te wijzigen. En tja als er dan iets niet mag wordt het een wok melding. Niet zo vreemd toch.

  reageer
 • Thomas

   

  De eigenaren hier spreken niet de waarheid. De APK is niet langer geldig. Ze krijgen de keuring opgelegd omdat ze na de APK, wijzigingen hebben toegebracht aan het voertuig. Hun betoog is alsof je zegt "Mijn remmen zijn vorig jaar goedgekeurd. Toen heb ik de remmen eraf gesloopt. Maar herkeuren is heel oneerlijk, want toen er nog wel remmen opzaten is hij goedgekeurd". Ja, en zo werkt het dus niet...

  reageer
 • vdv

   

  aantal decibellen zal de aanleiding zijn geweest voor herkeuring.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert