Zestien 'perfecte scores' op middelbare scholen

FLEVOLAND • Ma 11 juli 2016 | 16:55 • Maandag 11 juli 2016 | 16:55
Op zestien opleidingen in Flevoland zijn alle leerlingen geslaagd. De meesten zijn vmbo-scholen, maar ook op het vwo van het Montessori Lyceum in Almere haalde iedere leerling het diploma. Dat was trouwens niet de enige score van 100% in Almere.

Alle 'Echnatonners' op één na geslaagd
Zo'n 400 leerlingen van het Echnaton hebben examen gedaan. Op één na zijn ze allemaal geslaagd. Alle havo-leerlingen, maar ook die van vmbo kader (kbl) en basis (bbl) hebben hun diploma. Alleen op de vmbo-tl is er één leerling gezakt. Rector Jannie Bakker van het Echnaton is trots en denkt dat het vooral door haar team komt. "Onze leraren hebben lef, en durven het onderwijs anders aan te pakken. De veertien leerlingen die herexamen moesten doen, zijn echt gepusht om het te halen. En dat is gelukt."

Op de volgende scholen is op alle afdelingen 90% of hoger gescoord:
- Berechja en Pieter Zandt College op Urk
- Bonifatius in Emmeloord
- Almere College in Dronten
- Levant in Zeewolde
- Baken Trinitas en Baken Stad te Almere
- Helen Parkhurst te Almere
- Groenhorst in Almere, Lelystad en Emmeloord

Arte College en Meergronden scoren slecht
Het vwo op het Arte College in Almere heeft het laagste slagingspercentage van de provincie: 67%. Volgens de school ging het om een klas van achttien leerlingen, waarvan er dus zes zijn gezakt.

"We zijn een jonge school, en dit was pas de tweede lichting van het vwo. We hopen hier wel lessen uit te trekken. We kunnen bijvoorbeeld beter bekijken in de derde klas of een leerling de havo of het vwo aan kan. Ik wil wel gezegd hebben dat onze mavo maar liefst 99% geslaagden had," aldus rector Hubert Roza. 

Voor het vwo op de Meergronden in Almere was resultaat voor het tweede jaar op rij slecht. Maar zeven op de tien leerlingen zijn daar geslaagd. De school bungelt daarmee bijna onderaan in Flevoland.

International School staat er niet tussen
De International School in Almere is niet meegenomen in het overzicht. De school heeft een slagingspercentage van 75%. De leerlingen hebben nu een diploma waarmee ze naar de universiteit kunnen. Dit diploma is vergelijkbaar met dat van het vwo, maar niet hetzelfde. 

Hoe deed mijn school het?
De scores van alle Flevolandse middelbare scholen in 2016 zijn hieronder te zien per opleiding en plaats.
[https://localfocus2.appspot.com/577f99297fc40]

Deel artikel

reacties (6)

 • Johan

    Ma 11 juli 2016 Maandag 11 juli 2016

  Het in ieder geval wel duidelijk waarom ze in Lelystad het onderwijs op de schop willen gooien. Meer dan redelijk wordt het zo nooit...

  reageer
 • Ik

    Ma 11 juli 2016 Maandag 11 juli 2016

  Ik zou andere bronnen raadplegen. Je informatie klopt van geen kant namelijk.

  reageer
 • marijke

    Ma 11 juli 2016 Maandag 11 juli 2016

  Art en VWO? In ieder onderwijsinstelling staat dat art niet verder gaat dan HAVO....Dus waar halen ze die VWO score vandaan? MLF scoort goed....???? Ik zeg maar niks

  reageer
 • J

    Ma 11 juli 2016 Maandag 11 juli 2016

  Op de SGL 4 havo 1 klas 14 zittenblijvers de helft dus. En andere 4 HAvo klas zijn er maar 5 over. Goede score hoor SGL.

  reageer
 • Antje Ha

    Ma 11 juli 2016 Maandag 11 juli 2016

  Wat een rare hoofddeksels. Die hebben hier geen enkele betekenis. Overigens hoort er een toga bij en geen zomerjurkje

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De Vries

    Ma 11 juli 2016 Maandag 11 juli 2016

  Gaan we hier nou ook al dat domme Amerikaanse gedoe na apen op school met die petjes? Belachelijk hoor. Prima dat er goede punten gehaald zijn, maar Amerika nadoen gaat mij te ver.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert