Voor elke gekapte boom wordt geen nieuwe geplant

ALMERE
Er wordt geen nieuwe boom geplant wanneer er een boom gekapt wordt in Almere. Een meerderheid van de gemeenteraad vindt het plan van stichting Groenbehoud Almere te kort door de bocht en onhaalbaar. 

De stichting wilde met de gemeenteraad over het idee debatteren, omdat bij groot onderhoud in de wijken veel bomen verdwijnen maar niet worden vervangen. Veel raadsleden zien het één op één vervangen van de bomen niet als oplossing voor dat probleem, bleek tijdens de Politieke Markt op donderdagavond.  

Wethouder Frits Huis komt binnenkort met een plan over de manier waarop er met bomen in de stad moet worden omgegaan. Hij belooft om punten uit de discussie van donderdagavond mee te nemen, maar wil verder niet inhoudelijk op het onderwerp ingaan. Daarvoor wil hij eerst met inwoners en organisaties in de stad in gesprek gaan. Voor de kerst moet het bomenplan klaar zijn. 

reacties (9)

 • De ingenieur

   

  Wat een Nederlands. Er moet staan 'niet voor elke' in plaats van dit krankzinnige 'voor elke gekapte boom wordt geen'. Waarom zou het wel moeten? Het gaat gewoon om de aanwezige hoeveelheid kubieke meters hout. Dit is veel te groot geworden. Als je een tijd niet kapt groeit heel Flevoland dicht.

  reageer
 • Almeerse

   

  Ja, hoor, nog even en we hebben geen ruimte meer om nieuwe huizen te bouwen en nieuwe wegen aan te leggen. De hoeveelheid kubieke meters hout is te groot geworden ?? Als je dat vindt moet je in een stenen binnenstad gaan wonen, een plek waar ik juist niet wil wonen ... Ik neem aan dat je het grappig bedoelt ..

 • Pzaal

   

  Flopriade worden er ook zo 1000 bomen gekapt en komen er andere veels te dure planten voor terug die het toch niet gaan overleven. Achja gemeente Almere moet en zal de miljoenen schulden berg nog een paar meter hoger maken. Gewoon omdat het kan in Almere.

  reageer
 • Kaassie

   

  Frits en bomen : wanneer komt de rijdende rechter weer langs ?

  reageer
 • kees d.

   

  Wettelijk geregeld dat voor iedere gekapte loofboom een loofboom moet worden terug geplant. Loofbomen zijn onze longen.

  reageer
 • Jos '56

   

  En zo blijven nog maar even doorbomen in de gemeenteraad :-))

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • HM

   

  Dit plan waar bewoners iets aan hebben, is te duur. Dan maar liever alles in de bodemloze put die Floriade heet.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ah, de Floriade! De nieuwe dooddoener in iedere discussie.

 • Stichting Groenbehoud Almere

   

  Dat is een wel erg negatieve interpretatie van het debat. Bijna alle fracties waren van mening dat er zoveel mogelijk vervanging moet plaatsvinden en het groene karakter niet achteruit mag gaan. Dat 1 op 1 vervanging door een nieuwe boom niet in alle situaties haalbaar is hadden we zelf al aangegeven. Maar als uitgangsbeginsel voor de op te stellen nieuwe bomennota werd de gedachte door iedereen ondersteund.

  reageer
 • Nee joh geen bomen terug plaatsen lekker slim .

  reageer
 • Rinus

   

  Gaat het over kerstbomen dan? Heeft Frits Huis het niet goed begrepen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert