Voor elke gekapte boom wordt geen nieuwe geplant

ALMERE • Do 7 juli 2016 | 23:34 • Donderdag 7 juli 2016 | 23:34
Er wordt geen nieuwe boom geplant wanneer er een boom gekapt wordt in Almere. Een meerderheid van de gemeenteraad vindt het plan van stichting Groenbehoud Almere te kort door de bocht en onhaalbaar. 

De stichting wilde met de gemeenteraad over het idee debatteren, omdat bij groot onderhoud in de wijken veel bomen verdwijnen maar niet worden vervangen. Veel raadsleden zien het één op één vervangen van de bomen niet als oplossing voor dat probleem, bleek tijdens de Politieke Markt op donderdagavond.  

Wethouder Frits Huis komt binnenkort met een plan over de manier waarop er met bomen in de stad moet worden omgegaan. Hij belooft om punten uit de discussie van donderdagavond mee te nemen, maar wil verder niet inhoudelijk op het onderwerp ingaan. Daarvoor wil hij eerst met inwoners en organisaties in de stad in gesprek gaan. Voor de kerst moet het bomenplan klaar zijn. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel