Politie onderzoekt ook hulpverlening bij dodelijk ongeval A27

ALMERE
In het onderzoek naar de toedracht van het dodelijke ongeval op de A27 bij Almere, afgelopen woensdag, gaat de politie ook kijken naar het verloop van de hulpverlening. Volgens een woordvoerder zal van A tot Z worden bekeken wat er na de eerste melding precies is gebeurd.
 
Bij het ongeval belandde een van de betrokken auto's in een sloot achter een rietkraag langs de snelweg. Dit voertuig werd pas een uur later ontdekt. De bestuurder bleek toen al te zijn overleden.
 
Toedracht 
Het is nog steeds onduidelijk waarom een 24-jarige vrouw uit Dronten achter op de auto van een 58-jarige Lelystedeling botste. De vrouw kon de politie alleen vertellen dat ze vermoeid was geraakt en daarna op iets gebotst was. Beide voertuigen sloegen door de aanrijding over de kop. De vrouw uit Dronten werd na het ongeval aangehouden. Zij is na verhoor heengezonden. 

Rietkraag
Het zicht op de auto van het dodelijke slachtoffer werd ontnomen door een rietkraag. Volgens Rijkswaterstaat wordt deze één keer per jaar gemaaid. In verband met het broedseizoen gebeurt dat pas in september. Voor het verkeer is dat geen probleem, omdat de rietkraag zich op zo'n twintig meter van de weg bevindt. De berm wordt wel meerdere keren gemaaid, omdat de hectometerpaaltjes langs de weg zichtbaar moeten zijn.

reacties (7)

 • Dick

   

  Hier is absoluut geen dode gevallen omdat men vogeltjes wilde beschermen, hier is een dode gevallen omdat iemand, die te vermoeid was om te rijden, toch achter het stuur is gekropen en daardoor dit noodlottige heeft veroorzaakt.

  reageer
 • Rob

   

  Bizar, vrouw van 58 wordt achterop geraakt, maar die gene die achterop botste werd pas een uur later ontdekt ..... (cq gevonden)

  reageer
 • rick

   

  Ja die waren er en die zijn genegeerd. Daarom komt er oa een onderzoek. Maar misschien heeft de stakende brandweer er ook wat mee te maken.

  reageer
 • Snorretje

   

  Dan ga je er vanuit dat er remsporen zijn...

  reageer
 • Slager

   

  Keurt de slager zijn eigen vlees ?474617

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De ingenieur

   

  De rietkraag is evident wel een probleem. Er is een dode gevallen doordat men de vogeltjes wil beschermen. Er moeten ook helemaal geen waterpartijen langs snelwegen zijn wanneer er geen geleiderails is. Allemaal zo simpel als wat. Wie de bedenker van de waterpartijen en het rietkragenonderhoud?

  reageer
 • Rick

   

  Ze hadden aan de remsporen toch kunnen zien dat er wat was gebeurt?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert