Voedsel Loket naar groter gebouw

ALMERE
Het Voedsel Loket Almere, VLA, verhuist binnenkort naar een groter pand op bedrijventerrein De Steiger in Almere Haven.  Het VLA was al langer op zoek naar meer ruimte, omdat de huidige vestiging aan de Ambachtsmark veel te klein is geworden.

In het nieuwe pand komt niet alleen de supermarkt, maar ook krijgen de kledingwinkel, het Meubel- en Witgoedloket en de werkplaats er onderdak. Daarnaast is er nog plaats voor de opslag van levensmiddelen en een cursusruimte.

Het gebouw aan De Steiger staat al enkele jaren leeg. Het VLA gaat het huren voor een 'zeer schappelijke prijs'. De nieuwe huurder krijgt op 1 augustus de sleutel en moet daarna nog van alles verbouwen. Het is de bedoeling dat het nieuwe Voedsel Loket eind november open gaat.

reacties (2)

 • Frank

   

  Supermarkt? Op een bedrijventerrein? Hebben ze hiervoor wel vergunning gekregen? Lijkt mij dat dit niet met instemming van de gemeente is.

  reageer
 • Almeerse

   

  Het is geen gewone supermarkt , geldt ook voor de kleding- en witgoedwinkel. Het is een mooie opzet van een voedselbank. De klanten van VLA kunnen met hun pasje levensmiddelen etc kopen en ook een bepaalde hoeveelheid kleding. Mooi systeem . Ik heb nog nooit klachten gehoord van de omwonenden en buurbedrijfjes van de plek waar ze nu zitten . Dat de voedselbank er moet zijn is triest, maar dat is helaas een gegeven.

 • Flevoburger

   

  Da's de voedselbank Frank. Het is al droevig genoeg dat wij die in Nederland ( als grootbetaler aan de EU ) nodig hebben.....

 • Henk

   

  Groter gebouw omdat er een grotere hoeveelheid mensen zal zijn aangewezen op de voedselbank. Rutte en consorten, vooral trots zijn op jullie bezuinigingsdrift.

  reageer
 • Rolf

   

  Wat kan Rutte er dan aan doen dat mensen niet voor zich zelf willen zorgen en liever hun hand ophouden ?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert