Uitgebrande auto gelinkt aan ontvoeringszaak

LELYSTAD • Zo 10 juli 2016 | 18:28 • Zondag 10 juli 2016 | 18:28
Een uitgebrande auto die zaterdagnacht in Lelystad is gevonden, is mogelijk gebruikt bij de ontvoering van Wendel Meijer uit Landsmeer. Volgens de politie gaat het om een witte Audi A4 stationwagon. De politie kan niet zeggen waar precies de auto is gevonden.

Meijer verliet dinsdagavond zijn bedrijf aan de Sluispolderweg in Zaandam. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij daar werd opgewacht door ten minste drie mannen in een witte Audi A4 stationwagon die hem met geweld in hun auto meenamen. Zijn vriendin meldde een dag later bij de politie dat hij vermist was. 

Volgens het Parool houdt Meijer zich bezig met de handel in drugs. Hij zou vanuit zijn zaak in Zaandam spullen aan grow- en smartshops verkopen. Ook zou hij bezig zijn met een handel in middelen die worden gebruikt om cocaïne te versnijden.

De politie denkt dat de ontvoering van Meijer verband houdt met de verdwijning van Soufyan Essabaouni. Die is donderdag voor het laatst gezien op een parkeerterrein in de plaats Zwanenburg. Op bewakingsbeelden is te zien dat de auto waarin Essabaouni reed, werd klemgereden door een witte Seat. De Amsterdammer wist uit de auto te vluchten, waarna zijn belagers enkele keren op hem schoten. Op de beelden is niet te zien of hij is geraakt of is meegenomen. Volgens het Parool hadden de ontvoerders het eigenlijk voorzien op de neef van Essabaouni. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel