Uitgebrande auto gelinkt aan ontvoeringszaak

LELYSTAD
Een uitgebrande auto die zaterdagnacht in Lelystad is gevonden, is mogelijk gebruikt bij de ontvoering van Wendel Meijer uit Landsmeer. Volgens de politie gaat het om een witte Audi A4 stationwagon. De politie kan niet zeggen waar precies de auto is gevonden.

Meijer verliet dinsdagavond zijn bedrijf aan de Sluispolderweg in Zaandam. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij daar werd opgewacht door ten minste drie mannen in een witte Audi A4 stationwagon die hem met geweld in hun auto meenamen. Zijn vriendin meldde een dag later bij de politie dat hij vermist was. 

Volgens het Parool houdt Meijer zich bezig met de handel in drugs. Hij zou vanuit zijn zaak in Zaandam spullen aan grow- en smartshops verkopen. Ook zou hij bezig zijn met een handel in middelen die worden gebruikt om cocaïne te versnijden.

De politie denkt dat de ontvoering van Meijer verband houdt met de verdwijning van Soufyan Essabaouni. Die is donderdag voor het laatst gezien op een parkeerterrein in de plaats Zwanenburg. Op bewakingsbeelden is te zien dat de auto waarin Essabaouni reed, werd klemgereden door een witte Seat. De Amsterdammer wist uit de auto te vluchten, waarna zijn belagers enkele keren op hem schoten. Op de beelden is niet te zien of hij is geraakt of is meegenomen. Volgens het Parool hadden de ontvoerders het eigenlijk voorzien op de neef van Essabaouni. 

reacties (5)

 • Verdraaid

   

  En wat is uw definitie van een crimineel? Zodra u die geformuleert en uitgesproken hebt en vervolgens de grijze massa bovenin gebruikt om die definitie te toetsen aan niet 1 burger maar eens aan het groepje lui die wij ons land laten besturen, dan ziet u dat de echte criminelen zichzelf boven ons allemaal hebben geplaatst.

  reageer
 • Barbara

   

  De definitie van drugs is dat ze het zenuwstelsel beinvloedt en de gebruiker niet geneest van de pijnlijke kwaal waar hij/zij aan lijdt.

 • frits blok

   

  Die uitgebrande auto was toch op de runderweg?

  reageer
 • ha..n

   

  In ieder geval is de brandweer om 03:44 in die nacht uitgerukt naar de Runderweg volgens de meldingen. De politie kan het dus wel zeggen maar wil het niet zeggen.

 • Drontenaar

   

  Die 2e foto voegt ook echt veel toe!

  reageer
 • Daniel

   

  Dat de politie tijd steekt in het doen van onderzoek naar personen die in drugs handelen. Je weet nou eenmaal dat je dat risico neemt!

  reageer
 • Henk Jan

   

  Duidelijk weer een ontvoering van een crimineel! Moeten we volgens mij niet teveel aandacht aan besteden. Maak elkaar lekker kapot in de criminele wereld, scheelt een hoop staats geld. En die auto is volgens mij in Almere afgebrand. Stond eerder al eens artikel op deze site.

  reageer
 • Tuuk

   

  Als je even verder op de site kijkt en het artikel zoekt over de uitgebrande auto in Almere, dan zie je dat het hier niet om een witte Audi gaat maar om een zwarte auto! Dus de witte Audi is niet uitgebrand gevonden in Almere!!!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert