'Geen sprake van belangenverstrengelingen Floriade'

ALMERE
Bij het milieu-onderzoek voor de Floriade is geen sprake van belangenverstrengeling. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van de PVV.

De Antea Group onderzocht de milieu-effecten van de wereldtuinbouwtentoonstelling. De PVV stelde vragen over de schijn van belangenverstrengeling van de directeur, Menno Smits. Die is zelf nauw betrokken bij de Floriade. Hij is ook de voorzitter van de Vrienden van de Floriade, een groep bedrijven die van de Floriade een succes wil maken.

Speelbal
Menno Smits was ten tijde van de aanbestedingsprocedure geen voorzitter van de Vrienden van de Floriade, dus kan er volgens het college geen sprake zijn van belangenverstrengeling. De PVV noemt de Floriade 'een speelbal van belangenverstrengeling en vriendjespolitiek' waar bedrijven zich verrijken ten koste van de belastingbetaler. Het college is het daar niet mee eens.

reacties (10)

 • bertus

   

  Het is inderdaad correct dat Menno Smit geen voorzitter was, maar hij zat wel degelijk in het bestuur van de Vrienden van de Floriade. Dus de gemeente is correct, echter niet compleet in haar antwoord. Dit is hoe je mensen met een kluitje het riet in stuurt

  reageer
 • Flevoburger

   

  Belangenverstrengeling zou voor iedere politicus / ambtenaar een vies woord moeten zijn. Alleen al als er sprake is van "schijn van belangenverstrengeling" gaat het al fout. En als je dan in dit geval , waar de schijn van belangenverstrengeling vanaf schreeuwt, gewoon je neus ophaalt over bezwaren ben je als politicus naar mijn mening echt iedere vorm van integriteit / geloofwaardigheid kwijt.

  reageer
 • henkie

   

  Als het ook maar de schijn van belangenverstrengeling kan hebben, zou de politiek al achterde oren moeten krabben of het zo goed is. Als de club van Menno Smits moet oordelen over iets waar een andere club van Menno Smits over gaat, is dat niet onafhankelijk. Politiek, Neem je verantwoordelijk en blaas deze constructie af!

  reageer
 • KC

   

  Geen belangenverstrengeling? Laat mij niet lachen. Een klein kind kan dat nog zien. Kan je zien wat de capaciteit van dit college is. Wat ben ik blij dat ik geen Almeerder ben met toekomstige lastenverzwaring.

  reageer
 • Pzaal

   

  Miljoenen schuld kom er maar in, want de gemeente Almere moet en zal de belasting betaler opzadelen met een nog hogere schuld. Gewoon omdat het kan in Almere. Ben echt super trots op de impotente gemeente raad. NOT~!

  reageer
 • Enna

   

  Neem aan dat je bedoelt incompetent maar begrijp helemaal wat je bedoelt.

 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  PvdA zorgt er natuurlijk voor de partijvriendjes buiten schot blijven. Dat Almere straks met 60 miljoen of meer het schip in gaat maakt deze partij niks uit. Gaat erom dat ze er zelf beter van worden. Speciaal hebben ze hun beroemde Noord Zuid Lijn wethouder van stal gehaald. Om het verlies te maximaliseren.

  reageer
 • .J.

   

  Wat een onzin. Vanaf 2022 mag de Almeerse burger opdraaien voor een tekort van vele tientallen mijoenen euro's. Iedereen in de Almeerse politiek weet dit. Het is absoluut wanbeleid dat men dit toch doorzet. Konden we de voorstemmers maar persoonlijk aansprakelijk stellen. In dat geval zou men niet gekozen hebben voor het bejaardenevenement Floriade.

  reageer
 • Rutger

   

  Dit kan alleen maar faliekant misgaan. Ej dat weten de heren in het college als beste. Tegen de tijd dat de schade wordt opgemaakt zijn ze gevlogen naar een nieuw stoeltje in de banencarrousel die in stand wordt gehouden door D66, GroenLinks en VVD. De PvdA is tegen die tijd opgegaan in Denk, dus die laat ik hier even buiten beschouwing.

  reageer
 • NLToday

   

  De vrienden van de Floriade zouden zelf gerant moeten staan voor de financiën in plaats van met de centen van de belastingbetaler te stunten. Nederland en nu in het bijzonder Almere heeft niets geleerd van de IJslandse banken crisis, miljarden zijn de gemeenten toen door speculatie met gemeenschapsgelden kwijt geraakt. De gemeente speelt voor bank en worden niet teruggefloten door toezichthouders lijkt wel of wij in een bananen republiek wonen, en als het gaat om verantwoording afleggen kent de Nederlandse speculant/ambtenaar geen verantwoording dan alleen aftreden en het incasseren van wachtgelden of vooraf bedongen garantie bepalingen.

  reageer
 • Kees

   

  De gemeente geeft een garantie af voor een investering in de stad die, democratisch, als goed wordt gezien. Dit speculatie noemen is dus ook redelijk ridicule. Het is gewoon het nemen van een risico voor een investering in de stad.

 • Henk

   

  Wat een farce, dat antwoord van het college. Natuurlijk is er sprake van belangenverstrengeling. Ook al was die man nog niet betrokken, hij wist vast al dat hij een rol zou gaan spelen bij de Flopriade. Dit gemeentebestuur is niet transparant. Herrema gaat € 30 miljoen over de balk smijten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert