'Start bouw vedische wijk in 2017'

LELYSTAD • Ma 11 juli 2016 | 11:01 • Maandag 11 juli 2016 | 11:01
De eerste paal voor de vedische wijk in Lelystad naast politiebureau De Doelen gaat volgend jaar de grond in. Dat zegt de voorzitter van de Stichting Vredeswijk, Raymond Slot. De stichting heeft aan alle randvoorwaarden van de gemeente voldaan en is druk bezig om bewoners te werven.

In de toekomstige wijk worden woningen gebouwd volgens de vedische bouwrichtlijnen. Er wordt een leefomgeving geschapen die de gezondheid en het welzijn bevordert. Ook is er ondersteuning voor de persoonlijke ontwikkeling van de bewoners. Volgens voorzitter Slot bestaat er voldoende interesse om de eerste fase van 40 woningen te realiseren. Het betreft goedkope huur- en koopwoningen, aanbod uit de middencategorie en dure koopwoningen.

De Stichting Vredeswijk probeert sinds 2011 een vedische wijk in Lelystad te realiseren. Eerdere pogingen op de nieuwbouwlocatie Warande en naast de bestaande bungalowwijk Oostrandpark mislukten door te hoge kosten en protesten van bewoners.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel