Samenspel vindt niemand om te helpen

ALMERE
Het initiatief 'burenhulp Samenspel' van het echtpaar Hein en Hans van Steenis uit de Almeerse Muziekwijk is nog geen succes. Ze proberen mensen die hulp kunnen gebruiken in contact te brengen met buurtgenoten die graag willen helpen.

Aan hulpgevers is er geen gebrek: maar liefst twintig vrijwilligers hebben zich inmiddels aangemeld. Het probleem is dat er nog niemand is gevonden die op hulp zit te wachten.
 
Facebook en flyers
Het echtpaar kwam op het idee voor Samenspel door een soortgelijk succesvol initiatief in Haarlem. Inmiddels hebben ze een Facebookpagina gemaakt, is er contact gelegd met het wijkteam en hebben buurtbewoners een flyer in de bus gekregen.

Bij de aangeboden hulp gaat het om bijvoorbeeld een schilderij ophangen, boodschappen doen en onkruid wieden in de tuin. De respons is echter minimaal.
 
Na de zomervakantie wil het echtpaar nog één keer een folder in de buurt rondbrengen. Mocht dat opnieuw weinig opleveren, dan gaat de namenlijst met vrijwilligers naar het wijkteam. Burenhulp Samenspel wordt dan weer opgeheven. 
 

reacties (6)

 • Derrick

   

  "Gij zult geholpen worden!" 😉

  reageer
 • frits

   

  dus duidelijk zat toch mensen zitten niet op hulp te wachten , dus ga maar lekker samen spelen daar , en dat wijkteam moet je ook niet zijn maken meer kapot dan je lief is

  reageer
 • Rob

   

  Vrijwillgers genoeg maar niemand zit op hulp te wachten dan is het antwoord toch simpel, mensen willen geen hulp klaar toch.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Laat die vrijwilligers maar door de Muziekwijk patrouilleren om zo snel dat tuig op te sporen/pakken dat voor overlast zorgt. Daar heeft de hele buurt wat aan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik denk dat die vrijwilligers zich niet hebben ingeschreven om zich door Dr Jake te laten commanderen.

 • ron

   

  volgens mij is de praktijk bijna overal dat mensen zich niet actief aanmelden voor een hulpvraag (schaamte ? of ontkenning van hun probleem?) het lukt wel als je mensen actief benaderd; aanbeld, en zelf concreet het probleem aankaart en zegt dat je dat kan oplossen. (hier in de straat accepteert de persoon het ook pas na deze methode)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos

   

  Ja. Nuttig. Maar dit bestond al (burennetwerk).

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert