Rector Ichthus College ontslagen

DRONTEN
Jan Braam keert na de zomer niet terug als rector op het Ichthus College in Dronten. Dat meldt de Landstede Groep, waar de Dronter school onder valt.

Volgens Landstede waren de arbeidsverhoudingen verstoord. Daarom is besloten niet met Braam door te gaan. Wat er precies aan de hand was, wordt verder niet uitgelegd. De rector had zich 20 juni al ziek gemeld.

Signalen van de medezeggenschapsraad
Landstede zegt haar besluit mede te hebben gebaseerd op signalen van de medezeggenschapsraad, de teamleiders en het advies van de externe klachtencommissie.

Landstede wil op het Ichthus College en een school in Harderwijk gaan werken met een nieuwe opzet. Hierbij wordt naast een directeur ook een portefeuillehouder bedrijfsvoering aangesteld.
Voor de komende maanden is Annemieke van der Molen aangesteld als directeur onderwijs.

reacties (5)

 • Deetje

   

  De manier waarop dit naar buiten wordt gebracht is uiterst onbeschoft en kwetsend. Er is daar van alles mis en dat komt vast niet door 1 persoon. Personeel moet maar eens goed bij zichzelf te rade gaan

  reageer
 • Jane

   

  Er zijn veel dingen die niet kloppen op het ichthus momenteel en al meerdere jaren volgens mij. Wordt tijd dat de inspectie eens een bezoekje gaat brengen aan de school of er wel voldaan wordt aan de gestelde regels.

  reageer
 • Hans

   

  krijgt vast een leuke afkoopsom mee.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Dat is allemaal wettelijk geregeld en daar heeft hij ook recht op. Zo te lezen is er helemaal geen historie of dossier. Een rechtszaak is voor de werkgever kansloos. Dat collega's wat te melken hebben is geen ontslaggrond.

 • Frans

   

  Wat een ondermaatse reactie...

 • Stefanie

   

  En de andere directieleden dan? Die waren er ook bij hoor.

  reageer
 • Mark

   

  De heer Braam is verantwoordelijk voor het feit dat het Ichthus komend schooljaar geen Havo klassen kan vormen. Teruglopend aantal aanmeldingen en veel ontevreden ouders en kinderen die nu richting Almere Collega gaan. Braam's ontslag verbaast mij niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert