Directeur Nieuw Land: begroting te optimistisch

LELYSTAD
Directeur Hans Maris van het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad erkent dat de begroting voor 2015 te optimistisch was.

Vrijdag meldde Omroep Flevoland dat het museum, over de geschiedenis van Flevoland, vorig jaar een ton tekort kwam. Het museum ging bij het opstellen van de begroting uit van veel betalende bezoekers, maar in de praktijk viel dat aantal tegen. Hierdoor kwam er minder geld in de kas dan verwacht.

Volgens directeur Maris kreeg het museum ook minder geld van de overheid dan was begroot. De nieuwe bestuurder heeft de begroting voor 2016 inmiddels bijgesteld.

reacties (6)

 • De ingenieur

   

  Batavia werf is ook helemaal versleten. Het koopjespubliek komt niet voor de musea dus eigenlijk zijn de musea nu overschaduwd door het winkeldeel. Overigens moet men subiet met de Batavia gaan varen voordat deze zinkt en wat reuring maken. Dan komt er ook weer wat publiek en kan Nieuw Land ook profiteren.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Dan maar geen Audi en gewoon bammetjes in folie mee naar het werk, met de achterliggende gedachte Hans (werkt) ook. En geen peperdure onderzoeksbureautjes meer inhuren welke voor je denken en analyseren, iets wat je zelf geacht wordt te kunnen doen.

  reageer
 • HnO

   

  Hoezo erkennen? Dit gaat over 2015. Hans Maris is op 1 mei 2016 begonnen als directeur NLE.

  reageer
 • Johan

   

  Hoelang is deze man al directeur? is dit niet mede een speeltje van de voorzitter van de raad van com. Ces van Bemmel? oud wethouder Almere, verantwoordelijk voor het Kasteel, Podium en Omniworld ?

  reageer
 • Barbara

   

  Kijk om je heen, volg de berichten. Alleen "speeltjes" worden aangetrokken voor dergelijke functies, anders loopt het spel spaak op een of andere dag. Waarom zou deze directie daar een uitzondering op maken? Smoesjes staan altijd klaar om de wijzen naar elders..

 • johan

   

  een dikke ton salaris. Minimaal. Elke bezoeker betaald dus al 4 euro alleen voor deze man...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans

   

  Minder geld van de overheid? De provincie verleent subsidie op basis van 35.000 bezoekers. Er komen er slechts 26.000. Begroting te optimistisch. Begroting NIET realistisch! je kunt wel 70.000 bezoekers begroten maar al jaren dalen de bezoekers aantallen. Dit bestuur en directie heeft boter op zijn hoofd want snijden in de uitgaven dan kun je geen leuke dingen meer doen. Begroot eerst je inkomsten realistisch en pas daar de uitgaven op aan maar dit soort zwaar gesubsidieerde clubjes weten telkens weer de begrote uitgaven te overschrijden en de begrote inkomsten halen ze nooit. Wanbeleid. Als je minder inkomsten hebt dan pas je je uitgaven daar op aan. Niet toevallig dat Nieuwland ook dit jaar extra tekort heeft want de begroting 2016 zal wel net zo optimistisch zijn!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert