Meer schade aan landbouwgewassen vergoed

FLEVOLAND
Flevolandse boeren hebben in 2015 veel meer vergoeding voor schade aan landbouwgewassen ontvangen dan in het jaar daarvoor. In 2014 ging het in totaal om 44.000 euro, vorig jaar was het meer dan twee ton.

Volgens het Faunafonds, dat het geld uitkeert, is het bedrag hoger doordat er meer schade wordt aangericht door ganzen. De bestrijding van die ganzen is door vernieuwde regelgeving omslachtiger is geworden.

Landbouworganisatie LTO klaagde vorig jaar al dat het te lang duurt voordat er een ontheffing wordt verleend om ganzen te vergassen of af te schieten. Bij schade moet sneller opgetreden worden, vindt LTO.

reacties (7)

 • Jan

   

  En jij weet dat omdat je dagelijks bij alle boeren langsgaat om te controleren of zij wel op hun percelen kijken??? En als zij wel kijken helpt dat tegen schade van ganzen ed.? Misschien als zij letterlijk een blik werpen op de ganzen.....

  reageer
 • Frits1

   

  Wordt in jouw bedrijf dan ook de oogst of het eindproduct opgevreten door (veel te veel) ganzen en ander wild en gevogelte dat van de milieumaffia niet gereguleerd mag worden?

  reageer
 • Blub

   

  Helemaal mee eens ook omdat het hiergrotendeels om bio logische percelen gaat,die krijgen sowieso al meer subsidie

  reageer
 • Frits blok

   

  Echt absurd dat er geld gevangen kan worden als er schade is. Dat is toch ondernemersrisico. Als ik met mijn bedrijf een probleem heb, dan mag ik dat ook uit prive ophoesten. Ik zie geen enkele reden om boeren op die manier te helpen.

  reageer
 • Jordy

   

  Wat insinueer je nou eigenlijk? Wat jij nou zegt slaat kant noch wal en 1 grote leugen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet

   

  Een boer is er ook wel eens een dagje op uit.

  reageer
 • Aad Aardema

   

  Schade is zo hoog omdat boeren zelf niets doen om die te beperken, omdat het Faunafonds toch wel uitkeert. Er zijn verschillende mogelijkheden om schade te beperken, maar er zijn nu zelfs boeren die niet eens dagelijks op hun percelen komen kijken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert