Vechtende scholieren hebben nieuwe school

ALMERE
Scholengemeenschap De Meergronden in Almere heeft een nieuwe school geregeld voor de vier leerlingen die betrokken waren bij een grote vechtpartij in de klas. De schoolleiding had besloten de leerlingen van school te sturen. Twee andere leerlingen werden geschorst. 

Om te voorkomen dat de leerlingen tussen wal en schip vallen, moest De Meergronden een andere school voor ze zoeken. Om privacyredenen wil Grada Huis van de Almeerse Scholen Groep (ASG), waar De Meergronden onder valt, niet vertellen waar de leerlingen nu zijn geplaatst.

Eind vorige maand gingen zes leerlingen van De Meergronden elkaar te lijf in de klas. De vechtpartij werd gefilmd en verscheen op internet

reacties (16)

 • ron

   

  ik geloof best dat vechten in de klas tegenwoordig alom vaker voorkomt maar uit mijn tijd kan ik me geen enkel geval herinneren (buiten school echter wel)

  reageer
 • Dnz.

   

  Dag Enna en anderen, je wordt sterk opgeleid door opvoeding, je opleiding en omgeving. Dit zijn in ieder geval sterke factoren die leiden tot zelfonplooiing. Ik ga er vanuit dat mijn visie inderdaad de beste visie is, anders is het niet mijn visie... Een bepaalde groep mensen heeft best een visie over problemen en de oplossingen daarop maar dat zijn niet mijn oplossingen en passen exact bij een bepaald profiel. (Zoals eerder genoemd in mijn vorige post) In mijn ogen heeft straffen ook een vergeldende rol, maar heeft deze geen prioriteit. Veel jongeren die uit de bocht vliegen... Stenen (ik begreep grind..) gooien naar de bus, vandalisme, vechtende jongeren en ander soort vergrijpen van veelal kinderen kun je naar mijn mening geen schandpaal, gevangenisstraf of andere, in mijn ogen te hoge, maar vooral verkeerde straf voor opleggen. Er wordt door de eerder beschreven groep veelal lekker meegetoeterd over onderwerpen als vluchtelingen, Nexit en relatief relatief kleine vergrijpen. De oplossingen zijn veelal zeer extreem en overtreffen meestal de daad of zijn zo rigoreus dat gevolgen niet te overzien zijn. Het lijkt erop dat zuiver de behoefte aan wraak moet worden vervuld. Hier spelen bepaalde populisten slim op in: woorden als gekkies, klimaatgekkies, knettergek, tuig (soms doelende op kinderen van jonger dan 10) en uitspraken als dat Antillianen terug naar hun eigen land moeten.. (Zijn Nederlander), alle grenzen in Nederland weer keihard bewaken (fysiek (en financieel) onmogelijk, bepaalde (extreme) straffen opleggen (gelukkig hebben we rechters die de straffen opleggen) trekt een electoraat van de sociaal zwakkeren, laag opgeleiden, gefrustreerden (soms best heel begrijpbaar) en (kandidaat) bestuurders die veelal volledig niet competent zijn. (Enkeling daargelaten). Ik duw de sociaal zwakkeren niet in een hoek, daar staan ze al. De wil tot zelfontplooing en eigen initiatief nemen is naar mijn mening de manier om uit deze hoek te komen. Excuses voor de nodige taalfouten, een kleine tablet werkt niet echt mee :-)

  reageer
 • Almeerse

   

  Inderdaad, door soc.media worden dingen ontzettend opgeklopt. En de reacties zijn enorm overdreven, opvoedkampen, tuig etc etc. Wat zullen al deze mensen vroeger braaf geweest zijn. t Is niet goed, t is niet slim, maar t is ook geen uitzondering.

  reageer
 • Enna

   

  Vertel mij eens: waar wordt je tegenwoordig nog sociaal sterk opgeleid? U gaat ervan uit dat 1 bepaalde, blijkbaar sociaal zwak opgeleide, groep mensen de realiteit niet wil inzien. Maar ik kan u vertellen dat ik in de gesprekken die ik heb gehad, ook met sociaal sterk opgeleide mensen, deze mening ook daar aanwezig is. Duw de sociaal minderen niet in een hoek aub.

  reageer
 • Uhm...

   

  Recht op privacy… het zou zo mooi zijn als je dat zou kunnen verspelen bij wangedrag en dat je gewoon met naam en toenaam genoemd gaat worden. Dat buigt heel veel tuig absoluut bij. Bedenken ze het niet zelf, dan bedenkt de familie dat wel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje Ha

   

  Leuk voor de nieuwe school en hun leerlingen.

  reageer
 • Dnz.

   

  Op iedere school vinden wel eens vechtpartijtjes plaats, deze valt niet op omdat deze groter of grover is, maar alleen omdat het geflimd is en uitgebreid in het nieuws komt. Dat daar reacties op komen dat dit soort "tuig" knettergek is.. ( deze twee woorden komen mij erg de keel uit en doen mij aan maar 1 populist denken) en dat deze kinderen minimaal jaren werkkamp nodig hebben ed. Zegt meer over die gene die dit rondschreeuwt dan over kinderen die met elkaar op de vuist gaan. Vechten is van alle dag, ook van dat de grootst gebekte reageerders jong waren, maar misten we alleen de smartfoon. Het knokken op school wordt hier gebruikt om een tendens van gevoel van onvrede over de samenleving op te porren. Wellicht een gevoel van besef van het niet maximale te halen uit het eigen bestaan en het zoeken van de zondebok. De oud-student geef ik hierin gelijk; de sociaal zwak opgeleide figuren vallen voor dit nieuws. Ik zal wel weer een links zijn...

  reageer
 • Henk

   

  Op de wenken bediend, toch. Die hebben er dus niets van geleerd. En hun ouders waarschijnlijk ook niet. Helaas ook dit is NL.

  reageer
 • Recht is Recht

   

  Pappen en nat houden noemen wij dat!! Heeft verder niets met opvoeding te maken. Achter in de rij aansluiten maar, Nederland stikt ondertussen van dit soort tuig!!!

  reageer
 • Eric

   

  Zijn nu in geschreven op echnaton,

  reageer
 • Oud-Student

   

  Zat 5 jaar geleden op de Meergronden. Geweldige school en helemaal niets mis met het onderwijs dat daar gehanteerd wordt. Alsof er nooit ruzietjes op school zijn voorgekomen.. Enige reden dat het nu ter sprake komt, is dat het gefilmd wordt. Zelfde verhaal als politie-geweld in de VS. Alleen de sociaal-laag-opgeleide personen die valleen voor zulk zwak nieuws.

  reageer
 • Rob

   

  Moet die school daar blij mee zijn dan? Ze hadden beter naar een heropvoedingskamp gestuurd kunnen worden met de ouders erbij tijdens de schoolvakanties, misschien hadden ze daar wat opgestoken.

  reageer
 • Pzaal

   

  Volgens mij zitten ze nu op een boks school.

  reageer
 • cirefrin

   

  Wat boeit mij dat nu. Is er geen ander nieuws?

  reageer
 • Kaassie

   

  Ja, Echnaton :-)

  reageer
 • naar een opvoed instelling...?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert