Ruzie bij WitchWorld over creaties

ALMERE
Een knallende ruzie over creaties bij WitchWorld, het pretpark dat in Almere moet verrijzen. Initiatiefnemer Ton Theunis werkt niet meer samen met de Belg Johan Desseyn, de geestelijk vader van trollen en heksen. Dat bevestigt Theunis na berichtgeving door Almere Dichtbij.

Volgens Theunis loopt de samenwerking met Desseyn al maanden stroef. Daarom is hij uit het ontwerpteam gezet. Desseyn beschuldigt Theunis van illegaal gebruik van zijn creaties, zonder vergoeding. De Belg eist via een advocaat dat WitchWorld met onmiddellijke ingang stopt met het gebruik van zijn figuren. Die advocaat is Toon van Dijk, die ook fractievoorzitter is van de PVV in Almere. 

Het project WitchWorld kwam in Zweden niet van de grond. Deskundigen noemen het businessplan in Almere onrealistisch en onhaalbaar. De benodigde 90 miljoen euro om het park te realiseren rond het Kasteel van Almere, heeft Ton Theunis nog niet bij elkaar.

reacties (9)

 • Peter

   

  Dat hele witchworld is 1 grote blamage en komt waarschijnlijk ook niet van de grond.

  reageer
 • Pzaal

   

  Mooi zijn we van die onzin ook weer af.

  reageer
 • piedro

   

  Leuk hoor, reageren op je eigen bericht...

 • Raymond

   

  Kansloos project waar niemand in gaat investeren. Maar ja sommige mensen geloven nog in sprookjes.

  reageer
 • Enna

   

  Ach ja en straks krijgt de PVV de kat van het linkse Almere dat ze weer een mooi en winstgevend project om zeep hebben geholpen.

  reageer
 • Joop

   

  Als 'links' (en af toe ook 'rechts') Almeerder kan ik de PVV geruststellen. Ik heb van begin af zeer weinig vertrouwen in dit WW-project en zal niemand anders dan de initiatiefnemers aanwijzen als verantwoordelijk voor het nog steeds niet gerealiseerd zijn, dan wel eventueel mislukken van het plan. En met mij velen, vermoed ik.

 • Ron

   

  Ah dus toch een luchtkasteel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pietje prut

   

  Van de 90 miljoen zou er nu toch 30 al moeten zijn? Hij heeft nog nul. Wordt helemaal niets helaas en het feit dat er veel stagiaires hebben gewerkt is niet genoeg om 90 miljoen aan uit te geven...

  reageer
 • Hannes

   

  Kom gemeente grijp je kans. Blijf niet in een kluitje denken. Dan krijgt de Floriade op het Kasteelterrein een pracht van een toekomst van een halfjaar met allemogelijkheden daarna. En de continuïteit voor Almere zal gaan waarover en waarvoor het juist echt moet gaan. (Alles in bescheidenheid en je maakt van Almere weer een stad van de toekomst.!!)

  reageer
 • Hannes

   

  Zelf heb ik in Witch World ook geen vertrouwen gehad. Daarom Gemeente en bedrijfsleven grijp die kans. De Kasteeleigenares zal er zeker voor open staan. En het zal voor de toekomst met allemogelijkheden daarna voor de Floriade op het Kasteelterrein geen wind eieren leggen "En het nu zo hogespanningsveld project zal zijn juiste spanning weer terug krijgen."

 • Deechteunie

   

  Dit riekt naar politiek onrust zaaien m.a.w haat zaaien om de politieke gezindheid van de advocaat te vermelden. Dit is doorgaans geen issue in Nederland het politiek speelveld doet niet onder voor Russia. Wie zaait ......

  reageer
 • Hendriksen

   

  Waarom voel je aan alles aan dat dit park er nooit gaat komen? Mooi luchtkasteel wordt dit park

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert