Auto in ontvoeringszaak stond op Waterlandsepad

ALMERE
De uitgebrande Audi die mogelijk is gebruikt voor een ontvoering, stond op het Waterlandsepad in Almere, dicht bij het parkeerterrein aan de Meentweg. Een wandelaar vond de wagen daar afgelopen zaterdag kort na middernacht. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Eerder werd de precieze locatie waar de auto in Almere werd gevonden geheim gehouden.  

De politie looft een beloning uit van 25.000 euro voor de tip die leidt naar meer duidelijkheid in deze zaak. Woensdagochtend waren er volgens de politie al vijftien tips binnengekomen over de ontvoeringen. Of er bruikbare informatie bij zit, kan de politie nog niet zeggen. De meeste tips gaan over de auto's die zijn gebruikt om de slachtoffers klem te rijden.

Ontvoering Wendel Meijer
De auto, een witte Audi A4 stationwagon, is mogelijk gebruikt bij de ontvoering van Wendel Meijer uit Landsmeer. Meijer verliet vorige week dinsdagavond zijn bedrijf aan de Sluispolderweg in Zaandam. Op bewakingsbeelden is te zien dat zeker drie mannen in een witte Audi A4 stationwagon hem met geweld meenamen.

Volgens Het Parool verkoopt Meijer vanuit zijn zaak in Zaandam spullen aan grow- en smartshops. Ook zou hij handelen in middelen die worden gebruikt om cocaïne te versnijden.

Verdwijning Soufyan Essabaouni
De politie denkt dat de ontvoering verband houdt met de verdwijning van Soufyan Essabaouni. Die is vorige week donderdag voor het laatst gezien op een parkeerterrein in Zwanenburg. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij werd klemgereden door een witte Seat. De Amsterdammer werd daarbij beschoten. Het is onduidelijk of hij gewond is. Ook staat niet vast dat hij is meegenomen.

reacties (1)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert