OM komt met eis voor moorden Kinselmeerstraat

LELYSTAD
Het Openbaar Ministerie laat woensdag weten hoeveel jaar cel geëist wordt tegen Alex L. Hij is de verdachte van de moord eind vorig jaar op Manon Pieters en haar 15-jarige dochter Fleur van der Mark uit Lelystad. 

Woensdag is de inhoudelijke behandeling van deze moordzaak. De zaak kwam eerder al voor de rechter, maar dat waren zogeheten pro-forma-zittingen. Daarbij ging het bijvoorbeeld om de stand van zaken van het onderzoek en welke getuigen er gehoord moeten worden. 

Wat gebeurde er in Lelystad?
De zaak begon voor de buitenwereld als een vermissing. Moeder, dochter en stiefvader werden als vermist opgegeven. De zoon van het gezin sloeg alarm. De politie vond uiteindelijk de lichamen van moeder en dochter in de kruipruimte van hun woning aan de Kinselmeerstraat. Stiefvader Alex L. werd als verdachte aangehouden.

Lelystad reageerde geschokt op de twee moorden. Er werd een stille tocht gehouden, bij de woning aan de Kinselmeerstraat kwamen mensen bijeen om kaarsjes aan te steken en bloemen te leggen. Ook op de school van Fleur, De Rietlanden, werd stilgestaan bij de gebeurtenissen.

De moord
Tijdens de eerdere pro-forma-zittingen kwamen gruwelijke details aan het licht. Volgens het Openbaar Ministerie heeft verdachte Alex L. Manon van de bank getrokken en met een touw gewurgd. Fleur, de dochter, zou dit allemaal hebben gezien. Alex L. zou Fleur vervolgens op bed hebben vastgebonden en verkracht. Uiteindelijk zou hij ook haar hebben gewurgd.

 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert