PVV: "Raadsleden Leefbaar Almere zijn malloten"

ALMERE
Pure kinderachtige bühnepolitiek. Dat vindt PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk van het voorstel van Leefbaar Almere om de voorzitter en vice-voorzitter van de Almeerse Rekenkamer van functie te laten wisselen.

PVV'er Chris Jansen is nu voorzitter, Jerzy Soetekouw van de PvdA is vice-voorzitter van de Rekenkamer. Beiden vervullen hun functie twee jaar. De gemeenteraad heeft bepaald dat halverwege de periode nieuwe gemeenteraadsleden voor deze posities worden gekozen. Leefbaar Almere stelt voor dat de twee niet stoppen, maar van functie ruilen tot het einde van de raadsperiode.

Ongeschikt
In de ogen van de leefbaren is Chris Jansen ongeschikt als voorzitter. Zijn imago is beschadigd geraakt, meent de partij. In februari van dit jaar wilde Leefbaar Almere dat hij opstapte omdat hij burgemeester Weerwind een flapdrol had genoemd. In december lag de voorzitter onder vuur omdat hij onterecht suggereerde dat hoge ambtenaren oud-wethouder Arno Visser onder druk hadden gezet een onderzoek van de Rekenkamer naar ict-problemen te dwarsbomen. 

'Malloten'
Van Dijk noemt de fractieleden van Leefbaar Almere 'malloten'. Volgens hem is de zaak rond het rapport over de ICT afgedaan. "Dit is destijds uitgesproken. Alle partijen gingen hiermee akkoord. Ook Leefbaar Almere." Dat de leefbaren met hun voorstel in gaan tegen de regels van de gemeenteraad door niet te kiezen voor nieuwe kandidaten, maakt het voorstel helemaal 'onzinnig', aldus Van Dijk. 

Discussie
Het dagelijks bestuur van de gemeenteraad, het presidium, stelde vorige week voor dat Jansen en Soetekouw tot het najaar aanblijven tot een nieuw rekenkamerrapport over grondexploitaties is afgerond. Dat is in het najaar klaar. Dit voorstel stuitte op weerstand bij de PvdA. Fractievoorzitter John van der Pauw vindt 'afspraak is afspraak'. Daarom discussieert de gemeenteraad donderdagavond over de aanvoering van de Almeerse Rekenkamer.

 

reacties (13)

 • Vraag

   

  Dan mag je er ook wel bij vertellen uit welke verweven partij je deze reactie zo overtuigend naar voren brengt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, het lijkt inhoudelijk plausibel om mensen niet van hun dossier af te halen. Maar dat wijst er dan alleen maar op dat het geen goed idee is om halverwege de termijn - 2 jaar dus - aan stuivertje wisselen te gaan doen, omdat je dan altijd een breuk in de lopende dossiers hebt. Het lijkt mij wijs om 'tot het najaar' te wachten - dat is immers nog maar een paar maanden. Of is de PVV bang dat de inhoud van het rapport ze niet welgevallig is, en willen ze nu nog even snel van bestuur wisselen om dat wat recht te trekken?

  reageer
 • Almeerse

   

  Zou de PVV-er het spreekwoord over de pot en de ketel kennen ? Lekker voorbeeld geeft deze 'mijnheer' toch, andersdenkenden een beetje uit staan schelden ... Dwingt echt respect af ..(not)

  reageer
 • Enna

   

  Ach ja een burgemeester noemt vandalen en criminelen naarlingen! Dus iemand een dwaas persoon(malloot) noemen was beter geweest?

  reageer
 • Enna

   

  Waar gaat het nu eigenlijk om? Iemand zit midden in een, voor de burgers van Almere, belangrijk dossier en moet dan pleitte vanwege partijpolitieke belangen. De laatste stuiptrekkingen van linkse partijen of komen ze echt, maar dan ook echt op voor onze belangen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • almere

   

  niks zuur boertje gewoon de waarheid hier genoeg andere partijen in almere want leefbaar en de pvda kunnen we missen

  reageer
 • Rob

   

  De ene malloot noemt de andere malloot. Grappig. Zoiets van de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. Of is dit spreekwoord niet langer mogelijk in 2016 ?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het zure boertje was van reaguurder 'almere' die zijn azijn over leefbaar en pvda uitgoot zonder een democratisch alternatief te noemen. Roepen dat alles fout is en weg moet is 1, maar alternatieven...zie jij ze?

  reageer
 • Democratie ?

   

  Uit welke verweven partij ruikt jij het zure boertje dan. "roepetoeteren" ze niet net zo hard.

  reageer
 • .\/\/. ruikt een zuur boertje....

   

  Partijen moeten weg, 'opdoeken die hap'...en wat doen we er voor in de plaats? Nou, lang leve de democratie maar weer dan.

  reageer
 • almere

   

  leefbaar en pvda dat zijn twee partijen die hoognodig het pluche dienen te verlaten , want in allebei de partijen daar zitten een stelletje malloten ten top , leefbaar heeft er een bende van gemaakt want zo leefbaar is almere niet meer dus opdoeken die hap hier .

  reageer
 • ikke

   

  Chique, hoor, raadsleden die anderen raadsleden "malloten" noemen. Waarschijnlijk tekenend voor het niveau van de gemeentelijke politiek.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Pure kinderachtige bühnepolitiek." - haha, dat uitgerekend de PVV dit zegt. Onderuit!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert