Jaarlijks half miljoen nodig voor duurzame plannen

LELYSTAD
Apparatuur in bedrijven beter afstellen zodat ze minder energie verbruiken, zonnepanelen op daken van Lelystadse bedrijven plaatsen en lokale voedselproducenten met elkaar in contact brengen. Zo maar een paar ideeën uit het uitvoeringsplan Duurzaamheid Lelystad 2017-2020. 

Het stadsbestuur van Lelystad vraagt de gemeenteraad tot en met 2020, jaarlijks om een half miljoen euro om die ideeën van de grond te krijgen. Het uiteindelijke doel is om van Lelystad een een energie-neutrale stad te maken in 2025.

Bij de plannen zijn ondernemers en maatschappelijke organisaties betrokken zoals het Biologisch Netwerk Lelystad en de Natuur en Milieufederatie Flevoland. De gemeente heeft zes speerpunten benoemd: energie, afval en circulaire economie, voedsel, fysieke leefomgeving, mobiliteit, onderwijs en ondernemen. 

reacties (2)

 • Barbara

   

  Apparatuur in bedrijven beter afstellen zodat ze minder energie verbruiken. Prima! En dan ook eens kijken naar een aanpassing in de regelgeving aangaande verspreiding Laag frequent geluid, waar duizenden mensen die dat geluid oppakken via gehoor of lichamelijke trillingen zware hinder van ondervinden.Geluid? Wat is dat? Geluid hebben we nodig. Geluid kan ook overlast bezorgen. Je eigen muziek horen is prettig, de bonkende, trillende en dreunende muziek van de buren horen kan overlastig zijn. We hebben onze industrie en vervoer nodig maar binnen de perken graag. We wonen dicht bij elkaar. We accepteren dan ook een bepaalde hoeveelheid geluid, maar niet te veel, te lang. Met de uitbreiding van enorme industrieen, toename verkeer, geluidsboxen in auto's etc etc ,zijn de regels ooit bij wet vastgelegd drastisch toe aan nieuwe grenswaarden.

  reageer
 • Gonnie

   

  Wat een heerlijk woord is duurzaam toch tegenwoordig hoor je niets anders. Duurzaam hier duurzaam daar,maar meestal kost het geld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert