Kwart van opvang asielzoekers staat leeg

FLEVOLAND
Een kwart van alle ruimte in de Flevolandse opvangcentra voor asielzoekers werd op 1 juli niet gebruikt. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). 

Ruim 3.700 vluchtelingen
In Flevoland is in totaal plaats voor ruim 5.000 asielzoekers. Op 1 juli werden er zo'n 3.700 vluchtelingen opgevangen. Het gaat om de noodopvang in Lelystad en de asielzoekerscentra. Volgens het COA schommelen de cijfers sterk en kan het aantal opgevangen asielzoekers een dag later al weer heel anders zijn.

[https://localfocus2.appspot.com/5787a5122dc4b]

Meeste plek in Almere
De bezettingsgraad in Almere is met 59% het laagst. Dat komt door de tijdelijke uitbreiding van het asielzoekerscentrum met 480 plaatsten. Van de extra bedden waren er op 1 juli zo'n 100 bezet.

"Opvang blijft nodig"
Het aantal lege plaatsen betekent volgens het COA niet dat de opvang niet nodig is. De toestroom van asielzoekers is de laatste tijd lager, maar die stroom kan heel snel weer op gang komen. En als dat gebeurt zijn de opvangplekken snel weer gevuld.

 

reacties (12)

 • frits

   

  Natuurlijk, het COA wil alle centra openhouden "omdat de stroom asielzoekers weer snel op gang kan komen". Volgens mij gaat het de mensen van het COA alleen om hun eigen baantjes. Wij van het COA adviseren meer COA...

  reageer
 • Jan

   

  Laten we hopen dat het allemaal sterk afneem met de instroom. Teveel mannen die hier alleen zich komen melden en dan opeens kunnen besluiten dat het hier een Sodom en Gomorra is, en om zich heen gaan steken. Wat is nu wijsheid. Het risico nemen dat dit gebeurt, of alles tijdelijk maken en mensen hier bescherming bieden tegen de toch totaal anders denkende culturen uit die verre landen?

  reageer
 • Anet

   

  Ik durf te stellen dat het voor 99% gelukzoekers zijn. Net als 99% van de Nederlanders trouwens. Iedereen wil graag gelukkig zijn. Ooit een nederlander ontmoet die er voor koos met z'n kinderen op straat te leven of naar een oorlogsgebied te gaan omdat dat zo'n leuke ervaring is? Iedereen wil graag bed, bad, brood, school en vooral veiligheid, voor zichzelf en voor z'n kinderen.

  reageer
 • Marinka

   

  Nou, lekker dan! En de dieren in de #Wildernix hebben al zelf zo weinig... Zie donkerblauw gebied...

  reageer
 • Flevoburger

   

  Er staat dus voor dik 1000 mensen noodopvang leeg? Kan iemand mij uitleggen waarom er dan in Nederland mensen , zelfs gezinnen! , op straat / dakloos moeten leven?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ha

   

  En het leger des heils zit propvol en moet mensen wegsturen. Compleet omgekeerde wereld hier.

  reageer
 • Lelystad dus sluiten en wat er nog zit naar veilige opvang in eigen regio

  reageer
 • W ijkbewoner

   

  Dus lelystad kan dicht en ze overplaatsen naar almere

  reageer
 • Wolverine

   

  Gewoon allemaal terug sturen komen er plekken voor en geld over voor ons zelf,wij zijn toch belangrijker als eigen volk

  reageer
 • Almeerse

   

  Misschien even een paar lessen 'Nederlands' gaan volgen ? En nee, ik vind 'ons' niet belangrijker dan ik hen vind. Ik vind de term 'eigen volk' eng. Mocht je iets van de geschiedenislessen opgestoken hebben , dan zou je moeten begrijpen waarom ...

 • Japie

   

  Bij jouw volk wil ik niet horen! Zeker ook weer Pvv_er?

 • Qwerty

   

  COA heeft ook taalles. Interesse?

 • Dr.Jake

   

  Als het dus niet zo nijpend is met 'over'volle opvangcentra dan kunnen dus de zogenaamde 'statushouders' net zo lang wachten op een huurwoning als de normale nederlander en NIKS VOORRANG.

  reageer
 • Almeerse

   

  Leg uit? Je reageert erg subjectief, woorden als 'zogenaamde statushouders' doen me vermoeden dat je sowieso tegen opvang van asielzoekers en vluchtelingen bent ... Dus dan kun je van jou zo'n reactie verwachten.

 • Vrede op aarde

   

  Driekwart is bezet...!! Dat is nog te veel. Het is beter als er helemaal geen asiel zoekers zouden zijn. Komt allemaal door die stomme religieuze oorlogen. De mensheid heeft nog niets geleerd van de geschiedenis..

  reageer
 • Klaas Boot

   

  Maar er moest en zou een azc komen... Want owee als je als gemeente niet mee zou doen. Blijkt gewoon weer dat de burger niets te zeggen heeft over zijn/haar gemeente. Blijkt het dus toch een kwestie van geld te zijn!?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert