OM eist 30 jaar cel en TBS voor moord en doodslag

LELYSTAD
Het Openbaar Ministerie heeft 30 jaar celstraf geëist tegen Alex L. voor moord en doodslag in de Kinselmeerstraat in Lelystad. Bovendien eist het OM TBS met dwangverpleging.

De verdachte heeft in de rechtbank in Lelystad bekend dat hij in december eerst zijn partner Manon heeft gewurgd en daarna zijn stiefdochter Fleur heeft verkracht en gewurgd. L. verklaarde dat hij een seksuele obsessie had voor zijn stiefdochter. Zijn vriendin zou dat bekend hebben willen maken via Facebook. Dat was voor hem reden om haar te wurgen. L. vertelde de rechter dat hij de lichamen in de kruipruimte van de woning had verstopt. 

De advocaat van L. benadrukt dat haar cliënt snel wil beginnen aan de TBS-behandeling. Aan het eind van de zitting sprak de verdachte tot de familieleden. Hij hoopte dat de straf hen troost zou bieden. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de moordzaak.

Lees hier alles over het verloop van de rechtszaak.
 

reacties (9)

 • Es

   

  http://www.boevennieuws.nl/nieuws/dubbele-moord-lelystad-fleur-manon/

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Juist niet, als dat gebeurt krijgen we van die laffe verzoeken: het gaat nu zo goed met cliënt, de straf doet alleen maar kwaad en voila de kans is groot dat zo'n linkse rechter er in mee gaat.

  reageer
 • Gerrie

   

  Geen enkele straf is goed genoeg we wachten de andere zitting af

  reageer
 • Jeroen

   

  Eis is dertig jaar en dan tbs. Tbs kan beginnen na 2/3e van zijn straf dus 20 jaar... Hij is al helemaal verrot van binnen en reken maar dat ie na 20 jaar brommen niet geestelijk is verbeterd. Zal er op neer draaien dat als ie de 20 jaar in de bak overleeft hij aan de ter beschikking stelling gaat beginnen. Ik denk en hoop dat ie nooit meer vrij komt....

  reageer
 • Rob

   

  Bij dit soort van figuren, lees ongeneeslijk ziek in de kop past maar 1 straf, levenslang is levenslang, jammer dat er veel van deze figuren in onze samenleving rondlopen die een zelfde soort van daad hebben begaan en na een paar jaar weer vrij op straat rondlopen maar nog net zo gek zijn in hun hoofd als daarvoor of er nog gekker uitkomen. We leven in een maatschappij waar alles maar moet kunnen, spuiten, slikken en zuipen. Allemaal later figuren waar de maatschappij geen donder aan heeft en waarin je vergelijkbare zaken vaker zult gaan horen. Moeten we trots op zijn!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Chanan

   

  Terechte eis. Ik ben benieuwd wat hij krijgt.

  reageer
 • henk

   

  Deze gozer is van kleins af aan al een ontspoort figuur maar vader en moeder bleven m steunen. Gadverdamme zeg weer iemand die er met een lachertje mee weg komt. Hoop dat hij 30 jaar hel beleeft voor wat hij deze 2 vrouwen heeft aangedaan en dan heb ik het nog niet eens over familie vrienden etc etc. En als het echt waar is dat moeder wist wat hij bij haar dochter deed waarom greep je dan in hemelsnaam niet in. Geen woorden hiervoor echt niet.

  reageer
 • Ron

   

  Goh, geen taakstraf?

  reageer
 • Gatso

   

  30 jaar en tbs. Strafeis voor de bühne. Tbs eis je omdat hij ziek is en behandelt moet worden. 2/3 zitten is 20 jaar en daarna de tbs in. Bizar. In dit soort gevallen moet je eerst tbs uitvoeren en hem daarna nog effe 20 jaar laten zitten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert