Meer geld beschikbaar voor starterslening

LELYSTAD • Wo 13 juli 2016 | 15:16 • Woensdag 13 juli 2016 | 15:16
Om alle aanvragers voor een starterslening in Lelystad aan een woning te helpen, wil het stadsbestuur nog eens een half miljoen extra in het fonds storten. Het geld moet het voor starters mogelijk maken om een huis te kopen. Vaak zijn banken niet bereid hen het volledige hypotheekbedrag te lenen. Een starterslening kan de aankoop wel mogelijk maken. 

In Lelystad werd vorig jaar 34 keer gebruik gemaakt van de lening. Dit jaar zijn 12 aanvragen toegewezen en zijn 23 in behandeling. Eigenlijk had de gemeente maar één miljoen euro uitgetrokken voor startersleningen. Er is al twee keer extra geld in het fonds gestopt. Als de gemeenteraad het voorstel van het stadsbestuur goedkeurt is er tot maximaal 2,5 miljoen euro aan leningen beschikbaar. 

In de Wet Maatregelen Woningmarkt is besloten om de starterslening eind dit jaar af te schaffen. De gemeente Lelystad laat weten op zoek te zijn naar alternatieven, zodat er ook vanaf 2017 geld beschikbaar is voor starters.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel