Tieners opgepakt voor straatroven in Het Gooi

ALMERE
Twee Almeerders van 17 en 18 jaar oud zijn onlangs aangehouden voor betrokkenheid bij zes straatroven in Bussum en Hilversum. Dat heeft de politie donderdag bevestigd.

De Almeerders behoorden tot een groepje van zes verdachten die slachtoffers op straat jassen, portemonnees, telefoons en zelfs een laptop afhandig zou hebben gemaakt. Dat gebeurde tussen februari en mei van dit jaar. 

De politie ziet de 17-jarige Almeerder als hoofdverdachte. Behalve de Almeerders zijn ook vier verdachten uit Weesp en Naarden aangehouden. De jongste is 15 jaar oud, de oudste 19.

Volgens de politie waren er veel overeenkomsten in de berovingen en de signalementen van de daders. Telkens vroeg een groepje jongeren een slachtoffer eerst om bijvoorbeeld een sigaret. Daarna werden er onder dreiging met geweld of soms met fysiek geweld spullen afgepakt.

Bij aanhouding van de jongeren is een aantal spullen in beslag genomen. Van één telefoon staat volgens de politie vast dat deze in mei op station Bussum-Zuid is buitgemaakt. Een verdachte zit nog steeds vast.

reacties (3)

 • Almeerder

   

  Er is minder criminaliteit in Nederland. Daardoor gaan de gevangenissen dicht. Dus laat die ene verdachte ook maar vrij. Dan wordt bevestigd wat de Staatssecretaris van Justitie steeds roept.

  reageer
 • Henk

   

  Het kan in het Gooi.

  reageer
 • Ron

   

  Zit er nog maar 1 vast?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert