Maatregelen tegen verkeersproblemen bij scholeneiland

DRONTEN
De gemeente Dronten neemt maatregelen tegen verkeersproblemen bij de drie basisscholen en een kinderopvang in de Drontense wijk De Manege.

Zo wordt er op de straat De Barrage een gedeeltelijk parkeerverbod ingesteld en mag op veel andere plekken bij de scholen alleen nog maar in de vakken worden geparkeerd.

Verder komt er bij basisschool Het Kompas een oversteekplaats voor voetgangers en wordt bij de Christiaan Huygensschool een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor taxibusjes. En op het parkeerterrein nabij de kinderopvang en de Huygensschool wordt eenrichtingsverkeer ingesteld.

Volgens de gemeente was ingrijpen noodzakelijk, omdat er bij de scholen geregeld wordt geparkeerd op plaatsen waar dat niet wenselijk is. Hierdoor zouden gevaarlijke en onoverzichtelijke situaties ontstaan.

De gemeente zegt dat er bij de nieuwe maatregelen zo veel mogelijk rekening is gehouden met de wensen van buurtbewoners, de scholen en ouders.

reacties (10)

 • Fred

   

  Het ondertekenen van het covenant zal denk ik op vrijwillige basis zijn. Denk zelf dat menig ouder zich niet kan vinden in de nieuwe situatie.

  reageer
 • Fred

   

  Even reageren op het schrijven van bovenstaande, het gaat niet allen om het parkeren maar ook om de algehele aanpak van het schoolterrein. Hierdoor vervalt de parkeerplaats voor de docenten en hiervoor moet aan de overkant een nieuwe parkeerplaats gerealiseerd worden. De docenten hebben dagelijks zware tassen en andere dingen te dragen en kunnen geen 50 tot 75 mtr. lopen dus moet er weer groen wijken in onze gemeente. De nabije bewoners hebben inspraak gehad bij het realiseren van de plannen alleen de aangedragen suggesties werden niet gehonoreerd, of het moet het groenstrookje zijn. De gemeente heeft zich gehouden aan hun woord om met de omwonende aan tafel te gaan zitten maar daar blijft het ook bij. Door nu in de Concourslaan en de Volte en de Barrage een parkeerverbod in te stellen moeten de gevaarlijke situaties tot het verleden behoren. De ouders van de kinderen op de scholen Het Kompas en de Flevosprong moeten in september een covenant ondertekenen over het parkeer gedrag over het ALLEEN uit en instappen van de kinderen, dus niet met de kinderen naar binnen en de auto laten staan. De politie gaat hierop toezien en zal daar waar nodig bekeuringen uitdelen, dit is een toezegging van de gemeente. Omwonende van de school

  reageer
 • Buurtbewoner

   

  De wensen van de buurtbewoners? Mij is niks gevraagd. Vraag me dan af hoe ze aan onze wensen komen. En heb er weldegelijk elke dag last van ouders die te lui zijn om hun kinderen op de fiets te brengen. En dan de avondactiviteiten op school. Nergens meer een plekje voor je auto te vinden.-

  reageer
 • Brinkman

   

  De kinderen van de desbetreffende politieagenten zitten daar op school en parkeren zelf ook verkeerd.

  reageer
 • henk

   

  Nu nog de Manegelaan aanpakken op Pc hoofdstraat Trekkers waar mee moeders de kinderen naar school brengen en rustig de 80 km per uur word gehaald om dat ze weer een te laat zijn

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  Astrid, beboeten gaat HELEMAAL NIETS oplossen. Mensen zijn intrinsiek lui. Genetisch bepaald zeg maar. Maar juist de inrichting van de terreinen om de schoolgebouwen is zo gemaakt dat het heel aantrekkelijk is om de kids met de auto te brengen. Trek maar een cirkel van 2km om een schoolgebouw heen en zorg ervoor dat daar geen auto's KUNNEN komen, dan is het brengen en halen heel snel afgelopen. Het zijn namelijk juist die ouders die in een straal van 2km wonen die voor de overlast zorgen.

  reageer
 • Dick

   

  Geldt er op de Dubloen en op de Vierlander een "parkeerverbod"? Nee, dus mogen auto's daar geparkeerd worden. Daarbij gaat het om enkele momenten per dag, niet de hele dag door. Begrijp me goed, ik vind het ook de grootste onzin dat mensen, die nota bene in een straal van 2000m om de Dubloen/Vierlander wonen, hun kroost zonodig met de auto moeten brengen. Dan ga je het hebben over "te hard rijden", hoe kun jij in 's hemelsnaam bepalen of iemand te hard rijdt. Dan kun je niet zonder meetapparatuur. Dat is een zeer gevoelsmatige waarneming die je doet. De enige manier is meten en als je meet zul je verbaasd staan over de uitkomsten, 80% van de mensen houdt zich juist wel aan de snelheid.

  reageer
 • Huisvrouwtjes

   

  Kijk dan ook gelijk bij de judo (oude gebouw klimboom) daar parkeren nog steeds in bochten :( en voor woonhuizen. De ouders die de kinderen brengen willen het liefst hun auto bij de judo naar binnen rijden. Lijkt het. Een stukje lopen is blijkbaar uit en daarnaast rijden ze binnen deze wijk TE HARD. De 2 plasticpoppen die langs de Dukaat staan, met vlag hebben helaas geen zin meer! Dus gemeente Dronten, bekijk ook eens deze plek opnieuw, voordat er een kind in judopak onder een auto komt.

  reageer
 • astrid

   

  Bij andere scholen is vaak tijdens de spits momenten politie in de buurt om ouders op de bon te slingeren. Vooral de Klimboom, Dukdalf en Zevensprong zijn de pineut. Wellicht moet de Polite ook eens een paar weken bekeuren en dan ook de taxibusjes beboeten dan is het probleem zo opgelost en hoeft de gemeente geen kosten te maken...

  reageer
 • Mark, Dronten

   

  Twee dingen: het gevaar zijn de ouders die willens en wetens hun kinderen met de auto brengen en dan zeuren dat alles onveilig is. En ten tweede hebben die taxibusjes ook vaak gevaarlijke bestuurders. Die gooien hun bus overal maar neer, staan bijna nooit netjes in de parkeervakken en een richtingaanwijzer gebruiken ze ook nooit. Maar dat laatste is een algemene kwaal in de taxibranche.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert